Mink tros ha coronasmittat människa

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En anställd vid en nederländsk minkfarm tros ha smittats av corona av djuren, enligt landets jordbruksminister. Arkivbild.
Foto: CABALAR/AP/TT
En anställd vid en nederländsk minkfarm tros ha smittats av corona av djuren, enligt landets jordbruksminister. Arkivbild.

NYHETER

En person som arbetade på en minkfarm i Nederländerna smittades med det nya coronaviruset av en mink, uppger landets jordbruksminister Carola Schouten i ett brev till parlamentet.

Utbrott av coronaviruset upptäcktes på minkfarmer i landet i april, när personal upptäckte att en del djur hade svårt att andas.

Nederländska folkhälsomyndigheten bedömer dock risken att smittas av djur utanför farmerna som minimal.

PODD Så tjänar bluffmakare pengar på corona-oron

Coronapandemin har spridit sig över världen och det verkar dröja ett bra tag innan det finns ett vaccin att använda. Det här skapar stor oro hos många och det i sin tur leder till att folk blir lurade att köpa preparat och produkter som sägs lindra, bota eller motverka coronaviruset. Allt för att tjäna pengar på människors oro. Aftonbladet och Viafrees program 200 sekunder har granskat flera av de företagen som försöker sko sig på folks rädsla för coronasmittan.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE