Familjen klagar på utredning om åldrings död

TT

Publicerad 2019-04-16

På bilden syns tårgas i den franska staden Marseille den 1 december i fjol, samma dag som kvinnan i artikeln sköts i ansiktet med en tårgasgranat.

En åttioårig kvinna sköts i ansiktet med en tårgasgranat i Marseille i Frankrike i december i fjol, och avled några timmar senare på sjukhus. Nu har kvinnans anhöriga lämnat in ett officiellt klagomål till staten eftersom de är missnöjda med hur ärendet utreds, rapporterar radiokanalen RTL.

Kvinnan stod i sitt fönster på fjärde våningen samtidigt som proteströrelsen Gula västarna demonstrerade i staden. Familjens advokat säger till RTL att kvinnan var talbar efter händelsen, och att hon berättade att hon var på väg att stänga fönsterklaffarna när en uniformerad polis siktade på henne med sitt vapen.

Åklagare i Marseille har gjort bedömningen att ansiktsskadan inte är anledningen till att kvinnan dog, men advokaten hänvisar till obduktionsrapporten som nämner en fraktur i ansiktshöjd.

Familjen anser att utredningen är partisk, och kräver att den flyttas till en annan myndighet, bland annat på grund av att ingen polis hittills har identifierats som den som sköt kvinnan.

Följ ämnen i artikeln