Bandyfinalen kan flyttas på grund av corona – krisgrupp tillsatt

Av: Aftonbladets lokalredaktion

Publicerad:
Uppdaterad:

Det är ytterst osäkert om det spelas bandyfinal inför publik med den klassiska termosen på läktaren på Studenternas den 21 mars. Svensk bandy har tillsatt en krisgrupp som kan flytta finalen till i höst, rapporterar P4 Uppland på onsdag morgon.

Orsaken är att man vill spela inför publik. Om den – liksom för andra stora evenemang – stängs ute på grund av risk för smittspridning på grund av coronaviruset så är hösten ett mycket sannolikt alternativ jämfört med att spela inför tomma läktare om en dryg vecka.

Bandyförbundets ordförande Per-Anders Gustafsson säger till P4 att planen är att spela med publikfest, inte för tomma läktare.

– Det kan mycket väl bli en final i höst på både dam- och herrsidan, säger han också.

Senare i vår är inget alternativ eftersom det blir för varmt för issport.

Folkhälsoinstitutet har meddelat att man vill införa mötesrestriktioner så snart som möjligt, eftersom risken för smittspridning bedöms som mycket hög.

Under onsdagen kommer även idrottsminister Amanda Lind (MP), ansvarig för idrottsfrågor i regeringen, att ha möte med Riksidrottsförbundet och de aktörer som arrangerar stora idrottsevenemang, uppger SVT.

Uppdatering: Regeringen beslutade på torsdag eftermiddag att begränsa allmänna sammankomster till 500 personer. Beslutet gäller tills vidare och Polismyndigheten kan ingripa mot evenemang där arrangörerna inte följer förbudet.

Publicerad:

LÄS VIDARE