Livshotande skador efter berusad vansinnesfärd

Publicerad 2020-06-04

Strax efter klockan 9 larmades polisen om en misstänkt rattfyllerist i Västerås. När polisen försökte stoppa föraren, inleddes en kortare biljakt.

Bilisten krockade med en buss men fortsatte färden tills bilen krockade med en stenläggning, körde av vägen och rakt in i en villaträdgård i centrala Västerås. Där sladdade bilen in på sidan och började brinna.

Bilföraren, en man i 20-årsåldern, har fått livshotande skador. Efter en akut operation har han överförts till ett annat sjukhus för vidare vård, rapporterar Vestmanlands Läns Tidning.

– Föraren är kritiskt skadad, så de drog bara ut honom, lastade och körde till sjukhus, säger Frank Granath, inre befäl vid räddningstjänsten till Vestmanlands Läns Tidning.

Enligt vittnen som VLT pratat med körde bilen i minst hundra kilometer i timmen på Stora gatan genom centrum, en väg som har 30 kilometer i timmen som hastighetsgräns.

Bilisten är nu misstänkt för rattfylleri och vårdslöshet i trafik, eventuellt grovt brott på båda punkter. Ingen annan person ska ha kommit till fysisk skada under händelsen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln