Trump tiger i förhör: ”Har inte gjort något fel”

Donald Trump förhördes om de uppmärksammade fastighetsaffärerna.

Men väl på plats svarade han inte på åklagarens frågor.

– Jag har inte gjort något fel, säger han i ett uttalande.

USA:s tidigare president Donald Trump anlände vid 9-tiden onsdagen i bilkortege till åklagarens kontor, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Där skulle han under ed förhöras angående de uppmärksammade fastighetsaffärerna. Fallet handlar om hans affärer som fastighetsmogul, då familjebolaget misstänks för att systematiskt ha lurat samhället på pengar, rapporterar TT.

”En rättighet”

När han under onsdagen skulle svara på åklagarens frågor höll han tyst.

– Jag vägrade svara på frågor, som en rättighet alla amerikanska medborgare har genom konstitutionen. Jag har inte gjort något fel, säger han i ett uttalande rapporterar Dagbladet med hänvisning till Reuters.

Trump har kallat det hela för ”den största häxjakten i USA:s historia”.

– Jag och mitt företag blir attackerade från alla håll. Bananrepublik!, skriver Donald Trump på sin egen hemsida, Truth Social.

Lämnade Trump Tower för att åka till åklagarens kontor i New York.
Lämnade Trump Tower för att åka till åklagarens kontor i New York.

Ingen koppling till razzia

Bolaget Trump Organization anklagas för att ha övervärderat tillgångar för att få lån och undervärderat för att sänka skatten.

Utredningen leds av chefen för delstaten New Yorks justitiedepartement, Letitia James som menar att det finns ”betydande bevis”, rapporterar TT. Förhören med Donald Trump är en av de sista delarna i utredningen.

För ett par dagar sedan genomförde FBI en razzia på Trumps egendom i Mar-a-Lago, Florida. FBI ska ha letat efter dokument som Donald Trump ska ha tagit med sig när han lämnade Vita huset efter sin period som president. Det fallet ska inte ha någon koppling till dagens förhör.

Ex-presidentens bilkortege.
Ex-presidentens bilkortege.
Publisert:

LÄS VIDARE