Vita huset kräver ursäkt från Fox News

Publicerad 2021-08-28

Fox News-ankaret Rachel Campos-Duffy anklagade Jill Biden för att ha svikit USA när hon lät sin make kandidera till presidentposten.

Nu kräver Vita huset en ursäkt från tv-kanalen.

– Det här är äckligt. Sånt här prat borde ligga i papperskorgen där det hör hemma, skriver presidenthustruns pressekreterare Michael La Rosa på Twitter.

USA:s första dam svek landet USA den dag hon tillät Joe Biden att kandidera till presidentposten. Det sa tv–ankaret Rachel Campos-Duffy i programmet ”Fox & Friends” på söndagen.

Det var under ett segment om talibanernas övertagande av Kabul och presidentens sjunkande opinionssiffror som programmets andra ankare, Will Cain, sa att USA ”tappar sin ställning” bland världens länder till följd av hur Biden hanterar Afghanistan.

Campos-Duffy höll med, och gick sedan hårt åt Jill Biden och föreslog att hon delvis bär ansvar för krisen i Afganistan.

USA:s president Joe Biden och hustrun Jill Biden.

Tv-ankaret ifrågasatte vem som ansvarar för att ha satt ”en så här inkompetent och ärligt talat svag person i den här positionen” och riktade sitt finger mot presidenthustrun.

– Ingen är mer medveten om hans mentala tillstånd än Dr. Jill Biden, sa hon med betoning på ”doktor”, trots att hennes doktorstitel kommer från en examen i utbildning och inte medicin.

– Om du frågar mig är det mest patriotiska som Jill Biden kunnat göra är att berätta för sin make, älska sin make och inte låta honom ställa upp i valet i det mentala tillstånd han befinner sig i.

Kräver en ursäkt

Uttalandet spreds snabbt på sociala medier. Jill Biden fortfarande inte kommenterat anklagelserna, men hennes pressekreterare Michael La Rosa kräver en ursäkt från Fox News.

”Det här är äckligt. Fox News och Campos-Duffy vet bättre. De kan bättre än så här och deras tittare förtjänar bättre. Jag hoppas de ber om ursäkt till den första damen och lämnar sånt här snack i papperskorgen, där det hör hemma”, skriver La Rosa på Twitter.

17 miljoner jackpott på Stryktipset – följ expertens
skrällsystem