Här är nya jättesatsningen i Rosendal

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Så kommer det nya jätteprojektet att se ut när det är klart.
Foto: Rosendals fastigheter
Så kommer det nya jätteprojektet att se ut när det är klart.

Urban Hike & Bike med cirka 300 nya lägenheter är nästa stora satsning i Rosendal.

Nyligen beslutade Uppsala kommun att anvisa mark till Rosendal fastigheters ny projekt i området som, förutom bostadsrätter och hyresrätter, också kommer att erbjuda kollektivboenden.

Cykla upp till lägenheten, ta en löprunda på taket, var med på någon av de gemensamma träningspassen, eller skapa din egen digitala konst och visa upp den i huset med hjälp av en digital app. Rosendals fastigheter slår på stort i nya jättesatsningen som ska börja byggas i höst.

– Man kan lugnt säga att vi har kul på jobbet, inte minst när vi skapade det här projektet, säger Gorgen Abrami, Vd och grundare av Rosendals fastigheter som nyligen fick klartecken från Uppsala kommun att påbörja arbetet med Urban Hike & Bike som blir företagets femte projekt i området.

– Vi har lagt mycket fokus på hållbarhet och trygghet i det här projektet. Man kommer till exempel att kunna cykla hela vägen upp till lägenheten, säger Gorgen Abrami och fortsätter.

– Vill du ta en säker joggingtur kan du göra det på taket där det kommer att finnas en 250 kvadratmeter stor löparbana med belysning, och där 75 procent kommer att vara under tak och möjliggöra för annan utomhusträning. Hela huset är också anpassat för olika aktiviteter och service, vi kommer till exempel att erbjuda el-tuktuk, lådcyklar, elbilar och cyklar.

Det nya superhuset kommer också att erbjuda gemensamma träningspass på den stora takterrassen i anslutning till löparbanorna.

– Vi har budgeterat för att ha gemensamma träningspass uppe på balkongen. Det kommer till exempel att vara yoga, men också Tai chi och vanlig träning. Vi ser att allt fler vill vara nyttigare och hälsosammare, så det här ligger helt rätt i tiden.

Foto: Privat
Gorgen Abrami, Vd och grundare av Rosendals fastigheter.

Jättelika ”powerbanks” ska göra elen billigare

Det nya jättebygget beräknas få cirka 300 nya lägenheter fördelade på ettor, tvåor, treor och fyror. Men det kommer också att finnas ett antal så kallade co-living-lägenheter inom ett nytt koncept för kollektivboende kallat Live Like Friends.

– Tänk dig serien Vänner, och hur de bor där i sina egna rum och sedan delar på ett jättestort vardagsrum och kök. Det kommer att bli som en modern studentlägenhet, fast häftigare, fortsätter Gorgen Abrami som också berättar att man för diskussioner med olika elbolag om att installera stora batterier för att kunna köpa in el när den är som billigast.

Unikt digitalt konstprojekt

För den som är intresserad av konst öppnar sig också helt nya möjligheter med det nya lägenhetshuset.

– Hela huset kommer att skötas av olika appar, och är man konstintresserad kan man till exempel skapa egen konst, både rörlig och statisk, som man sedan kan visa upp på olika skärmar runt om i huset.

Någon gång i årsskiftet 2021 och 2022 hoppas Rosendals fastigheter att de första kan börja flytta in, men redan i april i år påbörjas försäljningen.

– Vi hoppas kunna ställa upp en provlägenhet som vi placerar någonstans kring Resecentrum där man ska kunna gå in i lägenheten och titta innan man bestämmer sig.

Foto: Rosendals fastigheter
Under våren ska de nya lägenheterna börja säljas.

Fakta om det nya jätteprojektet

 • 275 lägenheter 1-4 rum

 • Co-living-lägenheter på ca 170 kvm under konceptet ”Live Like Friends”

 • Löparbana på 250 meter varav 75 procent under tak

 • Utegym och yogayta på taket

 • Ramp för cykel upp lägenheten på husets insida med cykelparkering och lägenhetsförråd vid lägenhet

 • Gemensam takterass

 • Avlämningsplats för varuleveranser samt kylda utrymmen för minskning av matsvinn

 • Landningsbana för drönar-leveranser

 • Träbygge med låg energiförbrukning

 • Solcellsanläggning med batterier som lagrar energi och målsättning om bergvärme

 • Individuell mätning av el och vatten för samtliga boende, information i app

 • Repetitivt bygge hög effektivitetsgrad

 • Flera mobilitetslösningar: El-tuktuk, lådcykel, bilpool och cykelpool

 • Hållbar finansieringslösning, låg boendekostnad

 • Byggstart hösten 2020, inflyttning årsskifte 2021-2022

Publicerad:

LÄS VIDARE