Kaninen Qira hittades död – spetsades med pinne

Publicerad:

NYHETER

Kaninen Qira lever inte längre.

I morse upptäcktes den snart tvååriga kaninen med en pinne genom buken.

”Det här är så kallblodigt och sjukt att jag inte vet vad jag ska säga”, skriver ägaren Ronja, 21, i ett uppmärksammat Facebookinlägg.

Kaninen Qira.
Foto: PRIVAT
Kaninen Qira.

Det var tidigt under fredagsmorgonen som Ronjas föräldrar gjorde den fasansfulla upptäckten. På familjens bakgård, drygt en meter utanför kaninhagen, låg Qira död med en pinne genom buken.

– Mamma var så chockad att hon bara skrek rakt ut. När pappa berättade vad som hänt så åkte jag dit direkt, berättar Ronja Grundström som bor drygt en halvtimmes bilfärd från familjehemmet i Nora.

Ronja är den som haft huvudansvaret för kaninen som hon beskriver som otroligt snäll och mysig.

– Hon tog varje chans att komma fram och pussa på en, säger hon.

Inte första gången

Det är inte första gången som familjen Grundström drabbas av kanintragedi. Förra året försvann kaninen Sven under misstänksamma omständigheter. Ronja befarar att det är samma gärningspersoner som ligger bakom roven.

– Det verkar vara någon som har ett stort hat mot kaniner. Fattar inte att nån kan vara så vidrig att man ger sig på ett försvarslöst djur, säger Ronja.

Foto: PRIVAT
Qiras ägare Ronja.

Varnar andra

Ronja har nu polisanmält händelsen och skrivit ett långt inlägg på Facebook där hon eftersöker tips och varnar alla som har kaniner i allmänhet, och i Nora-trakten i synnerhet, att hålla sina långörade pälsvänner instängda.

Själv har hon tagit med sig familjens andra kanin, Timon, till lägenheten i Karlskoga.

”Mina djur är som mina barn. Finns inget jag älskar så mycket som mina kaniner. Det här ska ingen behöva vara med om, allra minst djuren”, skriver Ronja.

Läs inlägget i sin helhet här.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN