Cyklande man rånades – tonåringar greps på bar gärning

Av: Maria-Elena Zelaya

Publicerad:
Uppdaterad:

En 30-årig man i Västerås slets ner från sin cykel, rånades och misshandlades av fyra tonåringar.

Mannen lyckades larma polisen som åkte till hans bostad. Där påträffades killarna med stöldgods och kunde gripas på plats.

– De är så pass unga att de har lämnats över till sina föräldrar, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.

I ett skogsparti i Västerås vid 17-tiden på tisdagen cyklade en 30-årig man när han plötsligt blev överfallen och sliten ned från sin cykel av fyra killar. De började sparka och slå mannen för att sedan råna honom på hans ägodelar.

– De tar bland annat hans jacka, i fickorna ligger hans telefon och hemnycklar, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen region Mitt.

Mannen lyckades blåslagen ta sig till en annan plats och larma polisen och de kom via telefon överens om att mötas utanför hans bostad. Vad de inte visste om var att de fyra killarna i samma stund befann sig i mannens bostad.

– När vi kom till platsen då är killarna också där och har stulits saker, så vi kan gripa dem på plats, säger Daniel Wikdahl.

Rån och grov stöld

Killarna som är mellan 15 och 17 år gamla var för unga för att bli frihetsberövade och lämnades därför över till sina föräldrar. Men de kommer att begäras tillbaka till polisstationen för vidare förhör.

– Just nu är de misstänkta för rån och grov stöld.

Brottsoffret är enligt polisen mörbultad och skakad efter händelsen men har inte behövt besöka sjukhus. Vad tonåringarna har stulit i bostaden vill inte polisen kommentera i nuläget.

– Eftersom det är en pågående utredning kan vi inte gå ut med det just nu, säger Daniel Wikdahl.

Publicerad:

LÄS VIDARE