Flera skadade och två döda i knivattack på tåg

Publicerad 2023-01-25

Flera personer har skadats i en knivattack på ett regionaltåg i Tyskland.

Två personer uppges ha dött.

En man har gripits misstänkt för dådet.

Två personer har dött och sju personer har skadats i en knivattack på ett regionaltåg från Kiel till Hamburg i Tyskland, rapporterar Bild.

En av de skadades tillstånd uppges vara livshotande.

– En resenär knivhögg sig själv på resan från Kiel till Hamburg i på det regionala tåget, skadade minst fem personer och dödade två personer, uppger en talesperson för den tyska federala polisen.

Attacken skedde vid 15-tiden, strax innan tåget rullade in på stationen i Brokstedt. Attacken ska sedan ha fortsatt på perrongen, enligt polisen.

– Vi håller just nu på att skaffa oss en överblick. Vi har två döda, tre allvarligt skadade och fyra lindrigt skadade, säger en polis till Bild.

Polis och räddningstjänst är på plats och ett stort område runt stationen har spärrats av.

Dokument insmorda i blod

En man har gripits misstänkt för dådet. Enligt Bilds uppgifter ska det handla om en palestinsk flykting som är mellan 25 och 40 år gammal. Hans identitet har ännu inte gått att fastställa då det tillfälliga uppehållstillstånd han burit på varit ”insmort med blod”. Mannens motiv är ännu inte klarlagt.

Ett vittne på tåget berättar om dramat för West Coast News:

– Jag var en av passagerarna i första klass på tåget. Jag såg två passagerare springa i väg med full fart. Jag tog tag i mina saker och sprang efter dem. Jag gick sedan genom hela tåget och det fanns spår av blod överallt. Jag såg totalt fem skadade föras bort i ambulanser.

Delstaten Schleswig-Holsteins inrikesminister Sabine Sütterlin-Waack (CDU) är chockad efter dådet.

– Det står klart för mig att den fruktansvärda handlingen är emot hela mänskligheten Mina tankar är hos offrens familjer och släktingar, säger hon.

Två uppges ha dött i attacken i tyska staden Brokstedt.

Följ ämnen i artikeln