Fem döda i attack mot begravning i Libanon

TT-AFP-Reuters

Publicerad 2021-08-01

Libanons tillträdande premiärminister Najib Mikati manar armén att öka närvaron i staden Khaldeh efter blodiga strider mellan shiamuslimska Hizbollah och sunnimuslimska stadsbor. Arkivbild

Minst fem personer dödades när ett begravningsfölje attackerades i staden Khaldeh söder om Libanons huvudstad Beirut. Mannen som begravdes var en Hizbollahmedlem som mördades kvällen innan och minst tre av de döda tillhörde den shiamuslimska Hizbollahrörelsen, uppger en säkerhetskälla för AFP.

Flera personer skadades också i söndagens eldstrid mellan Hizbollahmedlemmar och angriparna. Läget har länge varit spänt mellan sunni- och shiamuslimska invånare i staden och politiker vädrade oro över att konflikten ska trappas upp och spä på den politiska krisen i landet.

Iranstödda Hizbollah manar i ett uttalande myndigheterna att gripa de skyldiga. Sunnimuslimska företrädare i staden säger att mordet på Hizbollahmedlemmen som begravdes var hämnd för en sunnimuslim som dödats under tidigare sammandrabbning mellan de två grupperna.

Tillträdande premiärministern Najib Mikati manar armén att öka närvaron i staden.

ANNONS