Svenska Caroline fast på flygplatsen i London

Publicerad 2017-12-11

Det är fortsatt kaos på flygplasten Heathrow utanför London efter snöovädret som drabbade landet under söndagen.

Svenska Caroline Sandqvist har nu varit fast på flygplatsen i över ett dygn.

– Det är fruktansvärt. Vi får ingen hjälp och ingen information och en enkelbiljett hem kostar 5 000 – 13 000 kronor, säger Caroline Sandqvist.

Tillsammans med tre vänner landade Caroline Sandqvist på flygplatsen i Heathrow, London vid tio-tiden på söndagsförmiddagen.

– Vi hade varit i Miami. Och flyget hem skulle gå vid 13-tiden, säger hon.

Inledningsvis blev det framflyttat till 16 för att sedan bli helt inställt liksom många andra avgångar från Heathrow på söndagen.

– Det är fruktansvärt här. Det går inte att boka flyg hem för att nätet är överbelastat och hemsidorna där man kan boka flyg är överbelastade. Vi får inte ut vårt incheckade bagage, säger Caroline.

Flygbolaget betalar inte hemresan

Under gårdagskvällen var alla hotell fullbokade. Så Caroline och hennes vänner har spenderat natten på flygplatsen.

– Vi slumrade till en stund på någon bänk under natten men i stort sett har vi suttit vakna och väntat på att få resa hem.

British Airways som är det bolag som Caroline och hennes vänner planerade att resa hem med, erbjuder en blygsam kompensation som ersättning för de inställda avgångarna.

– De har sagt att vi kan få pengarna tillbaka för den inställda resan. Men de vill inte betala en ny resa hem. Och biljetterna enkel väg hem just nu ligger på 5 000 – 13 000 kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Flygstopp: Knepen som ökar chansen till ersättning

Följ ämnen i artikeln