Trumps svärdotter fördes till sjukhus – fick pulverbrev

Uppdaterad 2018-02-13 | Publicerad 2018-02-12

USA:s president Donald Trumps svärdotter Vanessa Trump har undersökts på sjukhus.

Detta efter att hon öppnat ett brev som innehöll vitt pulver.

Vanessa Trump tog emot brevet i sin mors lägenhet i New York vid 10-tiden på måndagsförmiddagen, lokal tid. När hon öppnade kuvertet var det fyllt av ett vitt pulver.

Försändelsen var adresserad till hennes make Donald Trump jr, presidentens äldste son, rapporterar Fox News.

Vanessa Trump ringde SOS och ska ha hostat och mått illa, enligt polisen, skriver nyhetsbyrån AP. Hon fördes till ett sjukhus på Manhattan som en försiktighetsåtgärd. Ytterligare två personer som befann sig i lägenheten togs till sjukhus för kontroll, enligt NBC News.

Det är okänt vad det är för ämne. Men ingen har skadats och inget tyder på att pulvret är farligt. En saneringsstyrka skickades till bostaden strax efter att pulvret upptäckts.

Inga barn hemma

Polisen och Secret Service utreder händelsen.

”Secret Service och våra samarbetspartners inom polisen i New York City utreder en misstänkt försändelse adresserad till ett av våra skyddsobjekt. Det här är en pågående utredning och vi har i nuläget inga ytterligare kommentarer”, skriver Secret Service i ett uttalande.

Vanessa och Donald Trump jr gifte sig 2005 och har fem barn ihop. Inget av barnen var hemma när brevet öppnades.

Polisen och FBI undersökte i mars 2016 ett hotfullt brev som skickats till Trump jr:s bror Eric Trumps Manhattan-lägenhet, skriver AP. Brevet innehöll ett ofarligt vitt pulver.

Pulverbrev skickades även till Trump Tower vid två tillfällen under presidentvalskampanjen 2016.