Sjukhus i stabsläge – personal smittad

TT

Publicerad 2020-10-08

Norrtälje sjukhus går upp i stabsläge på grund av personalbrist. Arkivbild.

Stor sjukfrånvaro bland personalen och smittspridning bland både personal och patienter gör att Norrtälje sjukhus går upp i stabsläge. Det innebär bland annat att icke-akuta operationer kommer att skjutas upp.

Totalt har tre patienter bekräftats smittade, och runt femton anställda är hemma med förkylningssymptom. Av dem har fem testats positivt för coronaviruset.

"Det rör sig i nuläget om ett fåtal konstaterat smittade, men vi har också ett antal medarbetare som är hemma på grund av förkylningssymtom. De gör helt rätt, vi är mycket noga med att man inte går till jobbet med symtom. Det innebär att bemanningsläget just nu är besvärligt. Vi övergår därför till stabsläge för att snabbt kunna samla resurserna där de behövs som bäst", säger Peter Graf, vd för bolaget Tiohundra som driver sjukhuset, i ett pressmeddelande.

När smittspridningen tagit fart under hösten har Region Stockholm återigen varit hårdast drabbat i Sverige. Till skillnad från andra delar av landet har smittspridningen i Stockholm inte kunnat spåras till en specifik händelse eller plats.

Följ ämnen i artikeln