Nyheter

Många drar till fjällen i påsk

Av: 

TT

Skidåkare står separerade i liftkön vid stolliften Fjällgårdsexpressen i Åre. Arkivbild.
Skidåkare står separerade i liftkön vid stolliften Fjällgårdsexpressen i Åre. Arkivbild.

NYHETER

Tiotusentals gäster väntas till fjällanläggningarna i påsk – trots omfattande smittspridning av covid-19, enligt en rundringning som Sveriges Radio Ekot har gjort.

Tillsammans med nyårshelgen är påsk den tid på året då flest reser till fjällen och den här påsken verkar inte vara något undantag.

Ekot har pratat med liftbolaget Skistar, som bland annat driver skidanläggningarna i Åre och Sälen, samt de destinationsbolag som samlar turistföretag i Åre, Vemdalen, Sälen och Funäsfjällen.

– Allt kommersiellt boende är uppbokat och vi tror att väldigt många av våra stuggäster, alltså privata gäster, kommer. Vi laddar för en intensiv påsk, säger Anna Hansson, vd för destinationsbolaget i Vemdalen, till Ekot.

För några veckor sedan fick ett hotell i Vemdalen stänga efter att ett tiotal anställda insjuknat i covid-19 och i veckan har några restauranger fått hålla stängt på grund av covidsjuk personal.

För att stävja smittspridningen kommer skidorterna under påsken till exempel att ha trängselvärdar. Annika Ersson, biträdande smittskyddsläkare vid region Jämtland Härjedalen, betonar hur viktigt det är att följa restriktionerna.

– Se till att undvika miljöer med trängsel, framför allt inomhus. Är det trångt någonstans så går man inte in där.

PODD Vaccineringen

Aftonbladet Daily, med Nivette Dawod.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

ANNONS

Slipp myggen i sommar! Hos MEDS hittar du mygg- och fästingmedel till låga priser för hela familjen.

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert: