Flera skadade i misstänkta bilattacker i USA

Gustav Sjöholm/TT

Publicerad 2021-06-20

Förstörda cyklar i Show Low i Arizona, sedan en pickupförare kört på flera cyklister.

Flera personer har skadats allvarligt när flera cyklister mejades ned av en pickupförare i Arizona på lördagen. I delstaten Florida kan ett pridetåg ha attackerats på ett liknande sätt.

Nio cyklister blev påkörda av en pickupförare under ett cykellopp i Arizona. Föraren flydde från platsen, vilket ledde till en biljakt som tog slut vid ett byggvaruhus där en polis sköt mannen.

Sex av cyklisterna fördes till sjukhus, varav fyra är kritiskt skadade, uppger polisen för NBC News. Föraren av bilen är också förd till sjukhus, även han med kritiska skador.

I Florida körde en pickupförare under lördagen på människor i en Prideparad i Fort Lauderdale. Mannen verkade först ha varit en del av paraden, men ska sedan ha tryckt ned gaspedalen. En man som blev påkörd avled av sina skador.

Borgmästaren Dean Trantalis säher sig enligt The Guardian tro att det rör sig om en medveten attack. Men pickupföraren bar en t-shirt med ”Ford Lauderdale Gay Men's Chorus”, och ordföranden för den organisationen, Justin Knight, tror enligt tidningen att det rör sig om en olyckshändelse.