Thairestaurang fick stänga – kund hittade kackerlackor i maten

Uppdaterad 2021-02-10 | Publicerad 2021-02-09

Thaimat för take-away. Arkivbild – maten på bilden har inget med nyheten att göra. Det framkommer inte i anmälan om kackerlackor som hittats i maten varit i take away-mat eller på plats.

En thairestaurang i centrala Malmö fick tillfälligt stänga efter att tyska kackerlackor hittats under en kontroll.

Det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

Inspektörer kom till restaurangen efter att ha fått in bilder på kackerlackor i maten från restauranggäster. Efter sanering har restaurangen fått öppna igen.

Kontrollen genomfördes för en vecka sedan och restaurangen fick stänga omedelbart efter beslut från Miljöförvaltningen i Malmö stad. Några dagar senare var restaurangen öppen igen efter att restaurangen fått dit en skadedjursfirma för sanering.

– När vi var där på uppföljningen hittade vi inga spår, vi kommer göra en till uppföljning framöver, säger Arvid Nordland, enhetschef på Miljöförvaltningen Malmö stad.

”Skött sig bra”

Klagomålen framkom efter att bilder på kackerlackor i maten skickats till Miljöförvaltningen. Restaurangen hade också meddelats av kunder, men har uppgett att de rengjorde och trodde att problemet var åtgärdat. Dock hittade inspektörerna själva kackerlackor och restaurangen behövde därför vidta åtgärder.

– Vi har ingen historik om att det varit problem där på restaurangen tidigare utan de har tvärtom skött sig bra. När vi gjorde kontroll kunde vi hitta enstaka kackerlackor i verksamheten. Kackerlackorna är bra på att gömma sig och hålla undan, hittar man enstaka kan man hitta fler.

– De som hittat det i maten hade anmält det till dem också och restaurangen hade gjort storstädning och försökt, men vi hittade själva och fattade därför beslut om att tillfälligt stänga verksamheten. De kallade dit skadedjursfirma som sanerade och tog bort de som fanns.

En av de små kackerlackor som hittades i gästernas mat.
Kackerlackor vid ett helt annat tillfälle. Observera att dessa är större än de som hittades i restaurangen. Arkivbild.