Aftonbladets reporter svarar på frågor om Ikea-avslöjandet

Publicerad 2021-12-09

Ikea vill vara världsledande inom hållbarhet.

Men Aftonbladet kan i dag avslöja hur den svenska möbeljättens underleverantör skövlar friska träd under förevändningen att de är sjuka eller döda.

Här kan du läsa chatten med reporter Staffan Lindberg, som med egna ögon såg hur träd fälldes på falska grunder i ”Europas lungor” i Ukraina.

Denna chatt är stängd.

  • Staffan Lindberg
    9 dec 2021

    Vilket fantastiskt engagemang! Stort tack till alla som ställt frågor, beklagar att jag inte hunnit besvara alla. Fortsätt gärna att följa vår granskning på Aftonbladet.se

    Staffan

  • 9 dec 2021

    Finns det något sätt som IKEA kan lagföras på? De bryter ju, antingen indirekt eller direkt, mot lagen. Vi konsumenter luras ju också i stor grad, då vi får information om att vi bidrar till ett hållbart samhälle fastän vi egentligen bidrar till att förstöra skog och minska den biologiska mångfalden.

    Robin

    Hej Robin!

    Det har jag svårt att se, inte minst då det sannolikt funnitspapper på de fällda träden. Men självklart vilar det ett tungt ansvar på Ikea. Inte minst med tanke på de vackra löftena man ger sina slutkunder i varuhusen.

    Staffan Lindberg
  • Staffan Lindberg
    9 dec 2021

    Vi tar en sista fråga!

  • 9 dec 2021

    Intressant och viktigt reportage. Fortsätt gräv, och hoppas fler mediehus följer efter.

    Kalle
  • 9 dec 2021

    Inget nytt, läs boken av en f.d medarbetare på IKEA som släpptes för 10 tals år sedan. Författarens slutsats " IKEA´s största utmaningar i framtiden kommer att vara tillgången till råvarn trä"

    Per-Olof Altin

Följ ämnen i artikeln