Far och son tillbringade hela natten fast i trafiken

Publicerad 2018-03-01

Mikael Lindberg, 46, och sonen Adam, 17, var på väg till Öland – när snökaoset satte stopp för sportlovsplanerna.

Vid 21 på onsdagskvällen tog det stopp på E22 nära Västervik – sedan tillbringade de hela natten i bilen.

– Vi kom loss för tre timmar sedan och är äntligen snart framme, säger Mikael Lindberg vid 05.30-tiden.

De senaste dagarnas snökaos har ställt till det rejält ute på vägarna i landet – bland annat för Mikael Lindberg, 46, som hade siktet inställt på Öland tillsammans med 17-årige sonen Adam.

– Vi ska fixa och dona lite och ha lite sportlovsledighet för sonen. Och så ska vi hälsa på mormor också, säger Mikael Lindberg.

Men drygt halvvägs in på resan tog det vid 21-tiden stopp för far och son – på grund av två lastbilar som kört av E22:an i höjd med Västervik.

”Har skjutit fram tiden tre-fyra gånger”

Det blev starten på en lång väntan för Mikael och Adam väntat i bilen.

De hade ingen aning om när trafiken kunde tänkas börja rulla igen.

– De har skjutit fram tiden tre-fyra gånger. Nu säger man att det ska börja rulla 02.30. Så de jobbar väl på det just nu och försöker få fram en bärgare, säger Mikael.

Enligt Beisi Sundin, presskommunikatör hos Trafikverket, ska trafiken ha börjat ledas om via ett par vägar redan vid ett-tiden.

– Så trafiken borde börja rulla för dem snart, säger hon.

Många sov i bilkön

Men när Aftonbladet pratar med Mikael Lindberg vid ungefär samma tid har varken han eller sonen lagt märke till minsta förändring i den stillastående bilkön.

– Det är många som ligger och slaggar, men vi har inte gjort det än. Kanske blir dags att sova snart för oss också, säger han.

En kort tid senare släppte det på.

Vid 02.30-tiden kunde deras bil äntligen börja rulla.

När Mikael Lindberg svarar i telefon vid 05.30 hade de precis kommit fram till Öland. De hade ungefär en halvtimme kvar till huset.

– Det första vi ska göra är att sova lite. Det har varit en lång natt. Stoppet gjorde väl att vi blev sju-åtta timmar försenade, säger Mikael Lindberg.

Följ ämnen i artikeln