Uppgifter: Två män efterlysta efter fritagningen i Märsta

En man anhållen efter polistillslag

Av: Jamshid Jamshidi

Publicerad:
Uppdaterad:

Ett maskerat gäng fritog två män efter ett gripande i Märsta.

Nu har männen efterlysts – och jagas av polis.

Samtidigt har en man gripits misstänkt för skyddande av brottsling.

Händelsen inträffade under fredagskvällen.

Polisens specialstyrka Team 2022 bedrev en spaningsinsats mot en bil i Märsta. Vid Valstarondellen försökte patrullen stoppa bilen – men föraren gasade i väg. Färden tog slut när fordonet körde över en refug och kraschade.

Då hoppade två män ut ur bilen och flydde platsen till fots, enligt uppgifter till Aftonbladet. Poliserna sprang efter och lyckades gripa männen.

Men strax därpå ska ett 20-tal maskerade ungdomar ha dykt upp och omringat polispatrullen. Efter att tumult brutit ut på platsen lyckades gänget frita de gripna männen, uppger flera källor med insyn.

Poliser på plats i Märsta.
Foto: JAMSHID JAMSHIDI
Poliser på plats i Märsta.

Två jagas – en gripen

Enligt uppgifter till Aftonbladet har polisen lyckats identifiera de två män som fritogs och försvann från platsen. De är nu anhållna i sin frånvaro och jagas av polis, enligt Aftonbladets källor. De är misstänkta för bland annat grovt vapenbrott.

Men polisen söker även efter det maskerade gänget. Under måndagen greps och anhölls en person misstänkt för inblandning i fritagningen.

Varken polis eller åklagare vill kommentera Aftonbladets uppgifter, men bekräftar att en person frihetsberövats i ärendet.

– Det är en person anhållen, han är misstänkt för skyddande av brottsling. Det jag kan säga är att ingen person är gripen för rubriceringen grovt vapenbrott, men jag vill inte kommentera hur många misstänkta eller vad som är på gång, säger Ann-Marie Green, åklagare i ärendet.

Fyndet: AK-47 och 500 000 kronor

Åklagaren vill inte uttala sig om den anhållna mannen misstänks ha deltagit i frigivningen. Men advokaten uppger att han förnekar brott.

– Han har inte skyddat någon brottsling, han nekar till brott, säger advokaten Ekrem Güngör.

De två efterlysta männen är i 25-årsåldern och sedan tidigare kända av polis. En av de uppges tillhöra ett kriminellt nätverk och ska ha hörts samband med mordet på en man i Jakobsberg i slutet av januari, uppger Aftonbladets källor.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hittades ett automatvapen av modell AK-47 och omkring en halv miljon kronor i kontanter i bilen som männen flydde i från.

– Det är i början av utredningen och jag lämnar inte så mycket uppgifter. Nu är det vanligt polisarbete som fortsätter, säger Green.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN