”Star-Knyckez” stal julstjärnor från kommunen – ångrade sig

Uppdaterad 2021-12-25 | Publicerad 2021-12-24

Tjuvarna lämnade ett brev och en påse skumtomtar.

Falköpings biblioteks besökare blev mystiskt av med sitt julpynt – tre gigantiska julstjärnor i armeringsjärn.

Ett par dagar senare dök stjärnorna upp igen, tillsammans med en skriftlig ursäkt signerad ”Star-Knyckerz”.

– Det är ju brottsligt i grunden men jag tycker att det är jätteroligt, säger Anders Grimfjord, arbetsledare på Park & Gata på Falköpings kommun till Falköpings Tidning.

Fram till förra helgen prydde tre stora lysande julstjärnor entrén till biblioteket i Falköping. Då bestämde sig någon eller några för att stjäla de tre stjärnorna.

– Det är stora grejer. Inga vanliga små julstjärnor man har hemma. Det är tre stjärnor i armeringsjärn med belysning, sade Tomas Björk vid Falköpingspolisen till Falköpings tidning då.

Ingen såg stölden och personalen på biblioteket var förbryllade över hur det hela hade gått till eftersom de två största stjärnorna är 180 centimeter breda och 171 centimeter höga.

Tjuvarna skriver i brevet att de inte minns varför de plockat med sig stjärnorna, men att de inte använt några verktyg eller transport.

Tjuvarna ångrade sig

Men sorgen över de försvunna stjärnorna blev kort. På onsdagsmorgonen var de tre stjärnorna tillbaka på brottsplatsen, rapporterar Falköpings Tidning.

Som plåster på såren lämnade stöldligan också en påse skumtomtar och en skriftlig ursäkt, signerad ”Star-Knyckerz”.

”Häpnaden när vi vaknade efter den tidigare nattens gravt berusade bravader var utom jämförbar liknelse”.

”Runtom i den kvava lägenheten kunde tre stycken magnifika stjärnor skådas. Avsett storleken på dessa tre verk kunde ingen i våran nyfunna stöldliga till sin fantasi förstå hur detta dåd kommit till ett framgångsrikt verkställande”.

”Och inte heller kunde någon minnas hur och i helvete, kanske till och med varför, detta attentat befogades”, står det bland annat i brevet.

Anders Grimfjord, arbetsledare på Park & Gata på Falköpings kommun tar det hela med ro.

– Det är en så rolig twist på det här. Ångerfulla är de och stupfulla var de när de gjorde det. Det är ju brottsligt i grunden men jag tycker att det är jätteroligt.

Han passar också på att slänga med ett tips, eller kanske en känga, till ”Star-Knyckerz” inför julfirandet.

– De kan hålla sig till varannan julmust.

Följ ämnen i artikeln