Snälltåget kör mellan Malmö och Alperna i vinter

Publicerad 2020-06-25

Skidsugna Malmöbor behöver inte ta flyget, bilen eller krångla med massa tågbyten för att komma till Alperna nästa år.

Snälltåget som ställt in flera avgångar i spåren av coronakrisen, men planerar flera avgångar till Österrike under sportloven.

Snälltåget kommer köra direkta nattåg till Alperna under vintersäsongen 2021.

Snälltåget ska köra direkta nattåg från Malmö till populära Zell am See i vinter, mellan vecka 6 och 10. Direkttågen kommer också stanna i Wörgl, St Johann in Tirol, St Velt, Lend och Bischofshofen. Resan går via Alvia Høje Taastrup utanför Köpenhamn, Odense och Kolding, och tar hela natten. Att resa från Malmö till Zell am See tur och retur beräknas kosta från 2 500 kronor per person när sex personer delar kupé.

Väl framme går det att ta sig vidare till St Anton, Saalbach-Hinterglemm, Bad Gadstein och Wagrain och fyra andra skidorter.

Ny linje till Berlin

Snälltåget planerar även en ny linje för Berlintåget, som kommer att utgå från Stockholm och därefter stanna i bland annat Lund och Malmö för att ankomma till Hamburg på morgonen innan resan fortsätter till Berlin. De tågen kommer att avgå dagligen under sommarmånaderna juni, juli och augusti och som veckoslutståg april, maj och september 2021.

I sommar kommer dock Snälltågen stå still.

– Framflyttade besked, osäkerhet om framtiden för tågfärjeleden Trelleborg – Sassnitz, karantänsregler i Tyskland och i och med det många avbokningar gör att vi tvingas ställa in Berlintåget under resten av sommaren. I stället väljer vi att se framåt och planerar för fler avgångar när pandemin är över, säger marknadschefen Marco Andersson i ett pressmeddelande.

Följ ämnen i artikeln