Här är Greta Thunbergs ”tillbaka-kaka” mot Donald Trump

Uppdaterad 2019-09-25 | Publicerad 2019-09-24

Donald Trump hånade klimataktivisten Greta Thunberg efter hennes tal på FN:s klimatmöte i New York.

Nu slår Greta tillbaka – med ett kaxigt svar.

Den som ger sig in i leken får leken tåla. Det gäller även om man är USA:s president. Åtminstone om man ger sig på 16-åriga Greta Thunberg.

För nu ryter den unga klimataktivisten ifrån efter Trumps syrliga inlägg om henne på Twitter. Inlägget postade presidenten efter talet Greta höll på FN:s klimatmöte på måndagen. Trump skriver:

”Hon verkar vara en väldigt glad ung flicka som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så härligt att se!”

Men Trump räknade nog inte med att Greta skulle ta hans ord ifrån honom.

Thunberg citerade Trump – rakt av

Den syrliga kommentaren som presidenten tweetade syns inte längre bara på hans Twitter – utan även på Gretas. 16-åringen har listigt nog tagit den lätt hånfulla beskrivningen av sig själv och placerat den i sin presentation på Twitter.

Donald Trumps tweet spreds snabbt och har i skrivande stund över 145 000 gilla-markeringar och över 40 000 retweets. Greta har å andra sidan över två miljoner följare – som när de går in på hennes Twitter ser 16-åringens kaxiga svar efter presidentens hån.

Som sagt – den som ger sig in i leken får leken tåla.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.