Uppgifter: Här flyr misstänkta gärningsmännen på moped

Publicerad 2022-10-07

Polisen uppges jaga fyra gärningspersoner efter dödsskjutningen i Södertälje.

Två av de misstänkta ska ha fångats på bild när de flyr på moped.

Nu befarar polisen att fler hämndaktioner kommer ske i området, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Polisen larmades om en ny skottlossning i Södertälje strax efter klockan 18 på torsdagen. Vid ett flerfamiljshus i stadsdelen Saltskog hittades en 19-årig man livlös på innergården.

Mannen konstaterades död på plats. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska ett automatvapen ha använts. 19-åringen ska ha träffats av minst två skott i överkroppen.

Ytterligare en person fördes vid 18.45 till sjukhus med ambulanshelikopter. Enligt uppgift till Aftonbladet är det är en 16-årig pojke som också blev skjuten i överkroppen.

Pojken vårdas nu för mycket allvarliga skador på sjukhus, enligt uppgifter.

PLUS: 90 gängmän bakom Södertäljenätverket

Misstänkta flydde på moped – fångades på bild

Kort efter att larmet om skjutningen inkom ska Nationella insatsstyrkan inledningsvis ha ryckt ut till Södertälje, enligt Aftonbladets uppgifter.

På fredagsmorgonen har ännu ingen person gripits för skjutningen.

– Vi jobbar med underrättelser och är på plats med en med en hel del resurser så att folk kan prata med oss om de har något att säga. Vi har också tömt flera övervakningskameror, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisens regionledningscentral, på torsdagen.

Två av de misstänkta har enligt Aftonbladets uppgifter fångats på bild av övervakningskameror när de flyr brottsplatsen och polisen arbetar nu med att analysera bilderna.

Enligt källor ska polisen jaga fyra personer som flytt på två mopeder från brottsplatsen.

– Det finns uppgifter om att det är fler än en misstänkt, men exakt hur många det är kan vi inte slå fast, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson för Stockholmspolisen.

Uppgifter: Polisen befarar hämndaktioner

Torsdagens skjutning är den tredje dödsskjutningen inom loppet av en vecka i Södertälje. Totalt är det den femte skjutningen i staden på mindre än två veckor.

Samtidigt befarar polisen att det kommer ske fler hämndaktioner i Södertälje, enligt källor.