14-åring misstänks vara inblandad i mord

TT

Publicerad 2020-09-16

Tre personer misstänks för olika grader av inblandning i mordet på en 17-åring i Huskvarna. Den yngste av de misstänkta är bara 14 år. Arkivbild.

En 14-årig pojke misstänks vara inblandad i mordet på en 17-åring i Huskvarna i mitten av augusti. 14-åringen har förhörts om misstankarna, uppger Åklagarmyndigheten.

Personer under 15 år kan inte anhållas, häktas eller dömas till straff. Däremot utreds misstankarna enligt lagen om unga lagöverträdare, och socialtjänsten har informerats.

Det kan också senare bli aktuellt med en så kallad bevistalan, då en domstol tar ställning till misstankarna.

En 21-årig man är sedan tidigare häktad misstänkt för mordet. Han greps strax efter att den knivskadade 17-åringen hittats.

En 19-åring som anhölls i måndags har däremot satts på fri fot. Misstanken mot honom kvarstår, men har försvagats medan han suttit anhållen.

– Det här är en utveckling som vi inte förutsåg inledningsvis, säger kammaråklagare Adam Rullman till Jönköpings-Posten om att de två tonårspojkarna blivit misstänkta i utredningen.

17-åringen hittades svårt skadad i stadsparken i Huskvarna vid 18-tiden en kväll i mitten av augusti. Han hade enligt polisen allvarliga skärskador, och avled senare på sjukhus.

Mordutredningen väntas pågå i flera månader till.

Följ ämnen i artikeln