Putin: Din optimism kommer hjälpa dig bli frisk

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Världen vaknade till nyheten att Donald Trump har smittats med Covid-19.

Hälsningarna från andra länders ledare lät inte vänta på sig.

– Jag är säker på att din vitala energi och din optimism kommer att hjälpa dig att hantera det farliga viruset, skrev Vladimir Putin i ett telegram.

Med en dryg månad kvar till presidentvalet i USA har Donald Trump och hans fru Melania Trump smittats av covid-19. Det var nyheten som dominerade världens alla medier under fredagen.

Presidentparet har enligt Vita huset bara milda symtom, men samtidigt varnar flera coronaexperter att 74-årige Donald Trump löper en ökad risk att bli allvarligt sjuk. Presidentens ålder och övervikt bedöms vara riskfaktorer.

En lång rad av världens ledare skickade på fredagen hälsningar till den amerikanske presidenten.

"Precis som miljontals israeler tänker Sara och jag på president Donald Trump och första dam Melania Trump och önskar våra vänner en fullständig och snabb återhämtning," twittrade Netanyahu, som ofta beskrivs som en av Trumps närmast allierade.

Benjamin Netanyahu.
Foto: Alex Kolomiensky / TT NYHETSBYRÅN
Benjamin Netanyahu.

Rysslands president Vladimir Putin som själv uppgett att han inom kort kommer att vaccineras med det omdebatterade ryska vaccinet, skickade enligt Washington Post ett telegram till Trump: ”Jag är säker på att din vitala energi och din optimism kommer att hjälpa dig att hantera det farliga viruset”.

Foto: Mikhail Klimentyev / TT NYHETSBYRÅN
Vladimir Putin.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson är makthavare som drabbats hårdast av corona. Hans symtom beskrevs inledningsvis milda som Trumps, men efter bara några dagar blev Johnson inlagd och vårdades med syrgas under en vecka. När han kom ut från sjukhuset hade Boris Johnsons attityd till pandemin ändrats i grunden.

”Mina bästa önskningar till president Trump och First Lady. Hoppas att de båda har en snabb återhämtning från coronavirus”, twittrade Johnson på fredagen.

Foto: Jack Hill / TT NYHETSBYRÅN
Boris Johnson.

Även från Kina kom en hälsning, trots att Trump flera gånger indirekt lagt skulden på pandemin på Kina. En talesperson från den kinesiska regeringen sa till nyhetsbyrån Reuters att landet hoppas på Trumps snabba tillfrisknande.

Chefen för WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, skickade också en hälsning trots att Trump ofta kritiserat FN-organet för att ha misskött hanteringen av pandemin.

Publicerad:

LÄS VIDARE