Mordet i gångtunneln i Linköping

Kvinna mördades i gångtunnel

Av: 

Elle Kari Karlsson

NYHETER

LINKÖPING. Det ligger en bukett rosor ovanför gångtunneln på centralstationen.

I tunneln mellan perrongerna mördade en man en kvinna på torsdagsförmiddagen.

Mannen är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

En bukett rosor ligger i toppen av trappan som leder till gångtunneln där en kvinna mördades i förmiddags. En polispatrull är kvar på plats.

Annars är det mesta som vanligt på resecentrum i Linköping.

Det var strax före 11 på torsdagsförmiddagen som en kvinna i 45–årsåldern angreps av en man i 40–årsåldern i en gångtunnel mellan perrongerna på centralstationen i Linköping.

Enligt uppgifter till Aftonbladet knivhögg mannen kvinnan. De ska ha varit bekanta med varandra på något sätt.

Polisen var snabbt på plats och kunde gripa mannen. Kvinnan fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

Initialt var rubriceringen oklar, men ändrades senare till mord.

Vid 18.15 meddelar Åklagarmyndigheten att mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden.

Stillastående tåg

Tågtrafiken stoppades kort efter händelsen, vilket innebar att inga tåg fick stanna i Linköping, och alla som skulle ta tåget omdirigerades till ersättningsbussar. Vid lunchtid hävdes tågstoppet, men ingen fick varken gå på eller av.

Stora delar av resecentrum spärrades av och ett stort antal poliser och ordningsvakter har befunnit sig runt om kring avspärrningarna under dagen. Ett flertal trygghetsvärdar anslöt också till platsen för att utgöra ett stöd för oroliga linköpingsbor.

Vid 16–tiden var polisens tekniker klara med arbetet i gångtunneln, och avspärrningarna hävdes. Ungefär samtidigt började tågtrafiken gå som normalt igen.

Aftonbladet har pratat med flera personer som befann sig på sina arbeten på centralstationen vid tiden för händelsen. Men ingen verkar ha sett eller hört något, utan fick reda på vad som hade hänt genom media eller bekanta.

– Det är obehagligt vad som hänt men jag har inte märkt av någonting mer än att folk inte kommer på sina tåg, säger en kvinna som kom till sitt jobb i en av kioskerna vid samma tid som dådet inträffade.

Den misstänkta gärningsmannen har förhörts av polis. De har även hört vittnen till händelsen. Polisen går också igenom material från övervakningskameror som finns i området.

ANNONS EXTERN LÄNK

Blek tänderna hemma - vitare tänder på 30 minuter. Beställ här.

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet i gångtunneln i Linköping

Linköping

Mord

Våldsbrott