Alvesta

Aline, 40, dödades på öppen gata i Alvesta: Så fruktansvärt

Av: 

Susanna Nygren

NYHETER

40-åriga Aline Rivuzumwami misshandlades till döds på gatan i centrala Alvesta. En man hon kände väl har i dag häktats misstänkt för mordet.

Alines ex-sambo och pappa till hennes dotter är förtvivlad efter det som har hänt.

– Jag är väldigt ledsen. Alla minnen spelas upp i revy, säger hennes ex-sambo.

I lördags skulle Aline Rivuzumwami, 40, träffat sin dotter som tagit bussen till Alvesta.

I stället blev hon offer för den brutala dödsmisshandeln som skedde på öppen gata – utförd av en 37-årig man som hon kände.

Aline, 40.

För Aftonbladet väljer Alines ex-sambo att berätta om sorgen och chocken när han förstod vad som hänt.

– Vi är helt förkrossade här, jag och min dotter. Vi träffade Aline så sent som i onsdags. Då var vi och åt på restaurang tillsammans. Aline var så glad då, hon blev glad när jag berättade om att vi hade planer på att åka till Göteborg och gå på Liseberg, säger ex-sambon.

”Fruktansvärt tragiskt”

Han berättar att de levde tillsammans under sju år innan de separerade och har en dotter gemensamt. Aline hade kämpat mot psykisk ohälsa under en tid, men de senaste två åren hade hon mått mycket bättre. Mycket tack vare att hon fått stöd av en förvaltare som förstått hennes problematik och hjälpt henne att få rätt vård.

– Det är så fruktansvärt tragiskt att hennes liv skulle sluta så här. Hon mådde mycket bättre och hade börja träna på gym tre gånger i veckan. Hon pratade också om att börja jobba igen, berättar ex-sambon.

Aline arbetade tidigare som undersköterska på äldreboende i Alvesta. Hon trivdes på sitt jobb och ska ha varit mycket omtyckt. När hennes psykiska mående blev sämre och hon fick sjukskriva sig var det till arbetsgivarens stora förtret.

– Hennes chef ville gärna ha kvar henne och de lät henne vara sjukskriven med full lön, säger ex-sambon.

Blommor på platsen.
Polisens tekniker i Alvesta.

Skulle träffa dottern

Den ödesdigra lördagen när Aline mördades skulle hon träffa sin dotter. Dottern, som är i tonåren, hade själv tagit bussen till Alvesta och gått till sin mammas lägenhet. Men mamman var inte hemma.

– Hon ringde mig då och sa att Aline inte svarade på sin telefon. Samtidigt läste vi på nyheterna att en kvinna hade blivit mördad. Jag blev orolig och ordnade så att farmor och vänner till familjen körde och hämtade min dotter, säger ex-sambon.

Ex-sambon berättar att Aline ska ha varit ganska ensam efter separationen 2014. Men nu hade hon nyligen fått några vänner varav den nu misstänkte mannen är en av dem. De ska dock inte ha haft en kärleksrelation.

– Hon sa att de bara var vänner. Mannen var ihop med en annan kvinna – en gemensam vän till dem båda, säger ex-sambon.

37-åringen häktades under måndagen vid Växjö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för mord.

Han erkände under häktningsförhandlingen att han utdelat knivhugg och knytnävsslag mot kvinnan, rapporterar SVT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den nya muminmuggen 2021 finns hos Cervera – köp nu!

Cervera

Polis på plats i Alvesta.
Publisert:

LÄS VIDARE

Våld i nära relation: Vi vill höra din historia!

Misstänkt för Alvesta-mord erkänner knivhugg och slag

ÄMNEN I ARTIKELN

Alvesta

Mord