Aftonbladet Daily

Så bråkade Kina och USA på toppmötet

PODD ”Munhuggning av sällan skådat slag”

Av: 

Jenny Ågren

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Det blev ett möte där länderna riktade skarp kritik mot varandra inför rullande kameror. Det handlar om det första mötet mellan USA och Kina sedan Joe Biden tog över som president.

Läget mellan USA och Kina har alltid varit spänt, de står långt ifrån varandra i flera frågor. Frågan är vad det här mötet nu innebär för deras framtida relation.

Efter mötet så har det snackats och skrivits om ett nytt kallt krig. Det förra kalla kriget, mellan USA och Sovjetunionen, pågick i drygt 40 år. Kan det här bli ett nytt sådant?

Hur kommer relationen mellan USA och Kina påverkas av att det sitter en ny president i Vita huset och kan de någonsin mötas halvvägs? Det tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt inför sommaren hos MEDS här.

MEDS


Mer från Aftonbladet Daily

Publisert:

LÄS VIDARE

Därför exploderar trenden med digitala konstverk

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

AB Voice

Jenny Ågren

Joe Biden

Kina

USA