Brott

Jacek blev offer för vansinnesföraren: ”Mår jättedåligt”

Av: 

Beri Zangana

NYHETER

En man i 35-årsåldern gav sig ut på en vansinnesfärd i Stockholm län och rånade flera personer på deras bilar.

Jacek, 50, var en av dem som drabbades av gärningsmannen och blev rånad och slagen.

– Han mår jättedåligt, han var ju chockad. Hur kan det ens hända en vanlig dag? säger dottern Patrycja till Aftonbladet.

Det var strax innan klockan fem på söndagsmorgonen som 50-åriga Jacek var på väg ut från sin lägenhet för att ta bilen till jobbet i södra Stockholm.

Innan Jacek gick in i bilen gick han tillbaka in i lägenheten för att hämta saker som han hade glömt. När han kom tillbaka ut fick han syn på en man som stod på andra sidan gatan, berättar hans dotter Patrycja för Aftonbladet.

– Mannen såg normal ut men så gick han fram till pappa och pekade på en motorcykel och frågade om det var hans. Pappa svarade; ja det är min, och då får han ett slag i ansiktet direkt, säger Patrycja.

Jacek, 50, fick uppsöka sjukvård efter att han blev slagen.

Foto: Privat

Jacek lyckades ta en bild när vansinnesföraren åkte iväg.

Foto: Privat

”Han mår jättedåligt”

Patrycja berättar hur mannen i samband med att han slog ner Jacek ska ha skrikit åt honom att ge honom bilnycklarna. Jacek kastade då iväg nycklarna i hopp om att gärningsmannen inte skulle få tag på dem – men lyckades inte.

– Så mannen fick tag på nycklarna och öppnade bilen, men pappa hann hoppa in i bilen och satte sig i förarsätet. Då tar mannen ett grepp om pappas hals så att han knappt kan andas och får ut pappa ur bilen. Sen körde han iväg med den, berättar Patrycja.

I samband med att Jacek trillade ut ur bilen slog han även i en trottoarkant. En granne blev vittne till delar av händelsen och larmade polisen.

Polisen var på plats några minuter efter rånet och Patrycja berättar att hennes pappa senare fick åka in på sjukhus. Han var skärrad av händelsen.

– Han mår jättedåligt, han var ju chockad. Det var ju även jag och mamma. Hur kan det ens hända en vanlig dag när man ska gå till jobbet, och bara bli attackerad? Han var väldigt hård hänt den här mannen. Han började slå pappa på magen och revbenen med sparkar, säger Patrycja.

Jacek fick skrivas ut från sjukhuset ett dygn senare.

Vansinnesföraren körde in i en polisstation, tunnelbanan och flera butiker.

Foto: Läsarbild

Åklagare: ”Ska fatta beslut om häktning”

Polisen fick på söndagen in larm från flera platser i Stockholm om en man som rånat folk på bilar och sedan gett sig ut på en vansinnesturné.

I Upplands Väsby utanför Stockholm och i stadsdelen Tensta i Stockholm ska mannen ha rånat flera personer på deras bilar. De bilarna ska han sedan ha kört runt med.

Mannen ska ha kört in i entréer och totalt ska 14 lokaler ha varit påverkade.

Mannen kunde senare gripas vid Gullmarsplan i södra Stockholm och ärendet har nu lämnats över till åklagaren Daniel Johnsson. Den misstänkte är numera anhållen.

– Vi utreder och vi ska hålla förhör med den misstänkte och försöker få en samlad bild över hela händelseförloppet, säger Daniel Johnsson.

På tisdagen hoppas Daniel Johnsson kunna fatta beslut om mannen ska begäras häktad. Den misstänkte har ännu inte gett någon förklaring till motivet.

Han är i nuläget misstänkt för grov rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och försök till grov våld mot tjänsteman. Åklagaren Daniel Johnsson berättar att mannen har delgivits misstanke för följande brott.

– Han är misstänkt för brotten som han just nu är anhållen för, de som har begåtts vid Gullmarsplan, säger Daniel Johnsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Italien-Schweiz i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Demolerad butik efter vansinnesturnén.

Foto: ANDREAS BARDELL

Polisstationen i Farsta, Stockholm.

Foto: ANDREAS BARDELL
Publisert:

LÄS VIDARE

Man på vansinnesturné – kört in i polisstation och butiker

ÄMNEN I ARTIKELN

Brott

Stockholm

Rån