En man gripen efter dödsskjutningen i Husby

Uppdaterad 2021-06-01 | Publicerad 2021-05-31

En man i 30-årsåldern sköts till döds i Husby mitt på ljusa dagen.

Flera timmar senare greps en person misstänkt för mord men polisen letar efter minst en misstänkt till.

– Vi har många resurser på detta och det är hög prioritet. Det kan finnas fler gärningsmän, säger polisens presstalesperson Helena Boström Thomas.

Mitt på ljusa dagen sköts en man i 30-årsåldern ihjäl på öppen gata i Husby centrum i nordvästra Stockholm. Enligt uppgift till Aftonbladet sköts han med flera skott när han försökte fly.

Flera polispatruller ryckte ut till platsen vid 15.30-tiden på måndagen efter att flera personer larmat om att flera skott avlossats i närheten av tunnelbanan.

En stor polisinsats inleddes i jakten på två misstänkta gärningsmän. Enligt Aftonbladets uppgifter ska de ha flytt på moped efter skjutningen.

– Vi har fått in flera uppgifter om att de ska ha lämnat på något form av fordon. Men det framkommer lite olika vittnesmål och vi har och håller fortfarande på att förhöra flera vittnen, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på polisen region Stockholm.

Strax före klockan 21 uppgav polisen att en misstänkt gärningsman gripits. Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en man i 20-årsåldern.

– Det är en ung man som greps i nordvästra Stockholm under kvällen. Närmare omständigheter kring gripandet kommenterar vi inte i nuläget, säger Helena Boström Thomas.

Polisen jagar fortsatt den andra misstänkta gärningsmannen som ännu är på fri fot.

– Vi har många resurser på detta och det är hög prioritet. Det kan finnas fler gärningsmän, säger hon.

Skjutningen kan ha filmats

Polisen har inlett en förundersökning om mord samt grovt vapenbrott. Polisen kommenterar inte om mordvapnet hittats.

– Det är inget vi går ut med i nuläget. Platsen är fortsatt avspärrad och kriminalteknikerna är fortfarande kvar och arbetar med brottsplatsundersökning, säger Helena Boström Thomas.

Person förs bort av polis.

Skottlossningen kan finnas på film då det finns övervakningskameror i området.

– Utredarna håller just nu på att bearbeta de insamlade uppgifterna som finns och vi tittar även på det material som finns från övervakningskameror, säger Helena Boström Thomas.

En stor samling människor befann sig på platsen i samband med skjutningen och det var stökig stämning på platsen. Tunnelbanetrafiken stoppades tillfälligt men var igång igen vid 17-tiden.

Den döda mannens anhöriga har underättats.