C:s svar till interna kritikerna: Det har varit speciellt år med pandemin

Publicerad 2022-03-30

Ett 15-tal centralt placerade tjänstemän som slutat sedan i höstas – och frän kritik inifrån om arbetsmiljö och toppstyrning.

Trots det vill Centerpartiets ledning inte kännas vid någon kritik.

– Den generella bilden är att medarbetarna upplever en bra arbetsmiljö, säger partisekreteraren Michael Arthursson.

Centerpartiet skakas av intern kritik om arbetsmiljöproblem, toppstyrning och en strategi som inte är förankrad bland medarbetarna.

Men Centerledningen vill inte kännas vid någon kritik.

– Vi kan se att det har varit ett par väldigt speciella år, med pandemin. Många har fått jobba hemifrån och man har inte kunnat träffas. Det har påverkat. Sedan går vi in i ett valår och då blir tempot högre i ett politisk parti, men så är det alla valår, säger partisekreterare Michael Arthursson.

 Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson.

”Särskilt goda värden”

Enligt Aftonbladets uppgifter har arbetsmiljöproblemen varit uppe till diskussion i Centerpartiets partistyrelse, vilket bekräftas av Michael Arthursson.

– Partistyrelsen får en återkoppling hur läget ser ut bland personalen regelbundet, vi vill vara en professionell organisation. Då går vi igenom läget med partistyrelsen.

Vad har du berättat för dem?

– Jag har berättat hur det ser ut. Vi har olika index som vi jobbar efter, i alla de som vi kan mäta som medarbetarna själva anger så ligger vi över det indexsnitt som finns på arbetsmarknaden. Särskilt goda värden har vi när det gäller engagemang och team-känsla, att man uppskattar ledarskapet och att man tycker det är meningsfullt att jobba hos oss.

Partisekreterare Michael Arthursson och ledningen vill inte kännas vid kritiken.

”Inget särskilt mönster”

Michael Arthursson förnekar att C är toppstyrt. Att ett 15-tal personer av de 90 som är anställda på C-kansliet slutat under det senaste halvåret säger partisekreteraren främst beror på naturliga orsaker.

– Det är många på vår riksorganisation som har jobbat under många år inom olika organisationer. Ett antal av dem har valt att gå vidare. Några har kommit tillbaka. Jag ser inget särskilt mönster, vi har en viss personalomsättning och rörlighet, det behöver man ha.

John Granlund & Olof Svensson