Två döda och flera skadade i skjutning

Uppdaterad 2021-10-26 | Publicerad 2021-10-25

Två har dött och fyra personer har skadats i en skjutning i ett köpcenter i Idaho.

En av de skadade är en polis.

– Jag tittade bara på min vän och sa ”vi måste springa”, säger vittnet Cheri Gypin, 60, till AP.

Två personer är döda och fyra skadade efter en skjutning i ett köpcenter i Idaho, USA. En av de skadade är polis, rapporterar flera medier. Skottlossningen inträffade i staden Boise på eftermiddagen, lokal tid.

När polisen kom fram uppstod en skottväxling med en misstänkt gärningsman och det var i samband med den som polismannen träffades.

Den misstänkte gärningsmannen fördes även han till sjukhus och är svårt skadad, enligt polisen. Den skadade polismannen kunde under kvällen skrivas ut.

Polisen utreder skjutningen

Polisen har hållit ett flertal förhör med personer utanför köpcentret.

”Det här är en traumatisk händelse som skakar om hela samhället. Våra tankar går ut till offren, vittnena och de som påverkats av skjutningen”, säger Boises polischef Ryan Lee i ett pressmeddelande.

”Vi förstår att ni är många som har frågor och funderingar. Vi jobbar så snabbt vi kan med att kartlägga händelseförloppet och gå ut med information så fort som möjligt”, fortsätter han.

Vittnet: ”Hörde flera smällar”

Cheri Gypin, 60, blev vittne till händelsen tillsammans med sina vänner. Hon säger att hon hörde flera höga smällar. Först trodde hon att något fallit från taket, men kort efter därefter kom ett sextiotal personer, däribland familjer med barnvagnar, springandes emot Cheri Gypin och hennes vänner.

Några av människorna skrek att någon sköt med vapen inne i köpcentret.

– Min vän försökte ta in vad som hände. Jag tittade bara på henne och sa ”vi måste springa”. Så vi sprang och fortsatte springa tills vi kom ut till parkeringen, säger hon till AP.

Ute på parkeringen beordrade polisen allmänheten att lämna platsen.

Följ ämnen i artikeln