Johansson: "Kan inte prioritera Ebba Busch just nu"

Publicerad 2022-04-23

Justitieminister Morgan Johansson (S) tycker att Ebba Busch (KD) har gått över gränsen och borde backa från sina uttalanden.

KD-ledaren anklagar samtidigt Johansson för att inte våga ta debatten.

”Jag kan inte prioritera Ebba Busch just nu”, säger Morgan Johansson.

Justitieminister Morgan Johansson (S) gick till hård attack mot Ebba Busch efter hennes polisutspel efter påskkravallerna: “Är hon inte riktigt klok?”.

Under lördagen har KD-ledaren försvarat sitt utspel och bland annat anklagat Johansson för att gömma sig och inte våga debattera sakfrågan.

Under morgonen sa Ebba Busch till Aftonbladet att hon kan möta Morgan Johansson i en debatt om polisen “när som helst och var som helst”.

Nu svarar Morgan Johansson på utmaningen:

“Jag kan inte prioritera Ebba Busch just nu. Jag har andra arbetsuppgifter som måste omhändertas först”, svarar Morgan Johansson via en pressekreterare.

Han säger samtidigt att det är uppenbart för alla att Busch i sina uttalanden har gått långt över gränsen för vad som är lämpligt och att hon borde backa från det hon har sagt.

”Det polisen behöver nu är inte populistiska pekpinnar från politiker som inte vet vad de pratar om, utan full uppslutning från övriga samhället”, säger Morgan Johansson.

Följ ämnen i artikeln