Greta bytte namn på Twitter efter frågesportsmiss

Publicerad 2020-01-04

Greta Thunberg bytte namn på Twitter – till Sharon.

Ändringen gjordes efter att en tävlande i ett brittiskt frågesportsprogram inte hade en aning om vem hon var.

Något som uppenbarligen roade den svenska klimataktivisten.

Som världens just nu mest berömda klimataktivist har 17-åriga Greta Thunberg blivit kallad både ett och annat av sina motståndare det senaste året.

Men ”Sharon” är ett namn hon säkerligen inte fått höra tidigare – fram tills nu.

Under torsdagen medverkade skådespelaren Amanda Henderson i BBC:s frågesportsprogram ”Celebrity Mastermind” och blev då ombedd att säga namnet på den svenska klimataktivisten, rapporterar BBC.

Förbryllad över frågan skakar Amanda Henderson på huvudet och gissar: ”Sharon?”

Klippet på skådespelarens svar har blivit viralt och setts över fem miljoner gånger, skriver BBC.

Det dröjde inte länge förrän klippet nådde Greta Thunberg själv, och under fredag eftermiddag bytte hon namn på Twitter till Sharon. På lördag förmiddag bytte hon tillbaka till sitt eget namn igen.

Hånades av Trump och Putin

Klimataktivisten har blivit känd för att då och då skoja till det på sitt Twitterkonto – och framförallt leverera kaxiga svar till några av världens makthavare.

När Greta i december utsågs till ”Årets person” av magasinet Time twittrade Donald Trump att ”Greta måste jobba med sin ilska, och sen gå och se en gammal hederlig biofilm med en vän. Chilla Greta, chilla!”

Greta Thunberg bestämde sig för att byta namn på Twitter efter brittiska skådespelarens miss.

Greta ändrade blixtsnabbt sin biografi på Twitter:

”En tonåring som jobbar med sin ilska. Chillar just nu och ser en gammal hederlig film med en vän”.

Tidigare samma månad skrev hon i sin profil att hon var en "pirralha" - det portugisiska ordet för ”brat”, en bortskämd tonåring. Detta efter att Brasiliens president Jair Bolsonaro kritiserat henne då hon uppmärksammade situationen för Brasiliens urbefolkning.

I oktober ändrade hon texten i sin profil till ”en snäll men dåligt informerad tonåring” – efter att ha blivit beskriven just så av Rysslands president Vladimir Putin.

ANNONS