Två döda i skottlossning i Helsingborg

Polisen utreder mord – har upprättat en särskild händelse

Publicerad 2019-04-21

Två män hittades skjutna i Helsingborg i natt.

De fördes till sjukhus med allvarliga skador, men dog under natten.

– De satt i en bil när de sköts, säger Evelina Olsson vid polisen.

Vid 00.15 natten mot söndag ryckte polis och ambulans ut till Tränsgatan på Fredriksdal i Helsingborg efter larm om en skottlossning.

Flera skott ska ha avlossats och på platsen hittades två skjutna män, skriver polisen på sin hemsida.

– De satt i en bil när de sköts. Jag vet inte om de stod parkerade eller körde, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.

Männen uppgavs vara mycket allvarligt skadade och fördes med ambulans till akutmottagningen. Under natten dog de båda männen, som är 26 och 27 år gamla. Anhöriga är underrättade.

Jagar misstänkta

Innanför avspärrningarna på brottsplatsen, som ligger i ett bostadsområde, har polisens kriminaltekniker undersökt bilen där männen suttit.

Polispatruller har också närvarat vid sjukhuset.

– Det har varit aktivitet vid sjukhuset, där polisnärvaro har behövts. Förmodligen har det varit lite stökigt, men jag har inte det i skrift, säger Evelina Olsson.

Hundpatruller har kallats in för att söka i området. Man har också ökat den polisiära närvaron i trygghetsskapande syfte, skriver man på sin hemsida.

– Vi är på plats med två patruller, och vi kommer ha dem där under dagen, säger Evelina Olsson vid polisen på morgonen.

Motivet bakom skjutningen är i nuläget oklart.

– Jag har ingen uppgift om man har någon misstänkt eller gripen i nuläget, säger Evelina Olsson.

Särskild händelse

Vid 05-tiden hade avspärrningarna hävts på brottsplatsen, enligt Aftonbladets fotograf på plats. Händelsen rubriceras som mord alternativt dråp.

– Vi har genomfört en teknisk undersökning. Det är grova brott som sköter utredningen, och det har upprättats en särskild händelse för att frigöra resurser, säger Evelina Olsson.

Så tipsar du Aftonbladet

Tipsa! är det enklaste och snabbaste sättet att skicka tips, bilder och video till oss.
Du når redaktionen dygnet runt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Aftonbladet garanterar alla tipsare källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. Alla tips skickas krypterade.

Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: tipsa@aftonbladet.se
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
Har du ett känsligt tips: Kontakta oss genom Secure Drop
Tänk på detta vid en nyhetshändelse: Var aldrig i vägen för räddningspersonal eller polis. Utsätt inte dig själv eller andra för risker. Tänk på den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.