Rap-artist frias för dödsskjutning

Medåtalad: ”Han stajlade med pistolen”

Publicerad 2020-06-26

Rap-artisten pekades ut som den som höll i vapnet när en 26-årig man sköts i huvudet.

Idag föll domen för den uppmärksammade dödsskjutningen i Nacka.

Rap-artisten frikänns från mord men fälls för ringa vapenbrott och narkotikabrott.

Åklagaren gjorde gällande att det handlade om mord i första hand. Alternativt kunde det röra sig om vållande till annans död.

Rapparen själv uppgav i förhören att det rört sig om en olyckshändelse när 26-åringen sköts ihjäl i oktober förra året men han ville inte peka ut någon förövare.

Men en medåtalad har uppgett att rapparen erkänt för honom vad som hände:

– Han hade stajlat med pistolen, mantlat och sedan hade ett skott gått av, sa den medåtalade i ett samtal med polisen.

Dumpade kroppen

Dödsskjutningen skedde i en stuga i Nacka och kroppen forslades sedan till Knivsta där den dumpades på en gräsmatta vid en gård. En hundägare gjorde den makabra upptäckten.

Tack vare fynden som polisen gjorde under golvplankorna i stugan som hyrdes av rapartisten kunde skjutningen styrkas.

Den 28-årige rapparen förekommer under 13 avsnitt i belastningsregistret. Han har tidigare dömts för bland annat flera fall av rån, misshandel och narkotikabrott.

Han frikänns nu för både mord och vållande till annans död liksom för grovt vapenbrott.

Tingsrätten anser visserligen att det finns en rad omständigheter som talar för att det var rap-artisten som sköt 26-åringen. Men bevisningen räcker inte.

Den medåtalade som berättat att artisten erkänt skottet för honom har också ett digert belastningsregister och förekommer under 17 avsnitt. Han är dömd för bland annat grovt rån, misshandel, falsk tillvitelse och narkotikabrott.

”Sammantaget menar tingsrätten dock att den utredning som har presenterats inte är tillräcklig för att det ska anses vara praktiskt taget uteslutet att det var någon annan än N (rap-artisten) som sköt O (offret). ”

Det rap-artisten fälls för, ringa vapenbrott och narkotikabrott, ger påföljden 30 dagsböter, enigt domen i Nacka tingsrätt idag. Böterna ska anses helt erlagda genom att han har suttit häktad sedan i november förra året.

Efter att polisens tekniker bröt upp golvet hittades blod mellan springorna.

Följ ämnen i artikeln