Hon stal sin egen brudbukett

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

”Paniken tog tag i mig”

Nygifta Camilla Andersson, 28, gav bridezillan ett ansikte i lördags.

När blomsteraffären var stängd bröt hon sig in och stal sin brudbukett.

– Jag tänkte inte på att jag precis varit hos frisören. Tur att jag inte hade brudklänningen på mig, säger hon och skrattar.

Buketten inlåst Brudbuketten med rosor hade fått stå på en butikshylla samtidigt som bröllopet ägde rum om inte Camilla Andersson ryckt in.
Foto: Lina Nilsson
Buketten inlåst Brudbuketten med rosor hade fått stå på en butikshylla samtidigt som bröllopet ägde rum om inte Camilla Andersson ryckt in.

Allt var planerat in i minsta detalj inför bröllopet i Backens kyrka i Umeå i lördags. Innan fotograferingen klockan elva på förmiddagen skulle det blivande brudparet Camilla Andersson och Mathias Holmström hämta upp den beställda brudbuketten i en butik i stan.

– Butiksägaren hade lovat att öppna strax innan tio men när vi kom dit vid halv elva var det helt mörkt i butiken. Då tog paniken tag i mig, berättar Camilla.

Hasade under gallret

Hon skakade butikens galler i frustration och upptäckte att det satt en aning löst.

– Sedan såg jag att det var en glipa mellan gallret och marken. Därefter kastade jag mig in under gallret och hasade mig över på andra sidan. När jag hittat min bukett på hyllan tog jag mig ut och sa ”nu kör vi”, säger Camilla.

Mitt emot blomsterbutiken ligger en mataffär och medan Camilla ”bröt sig in” i butiken stod flera förbipasserande och tittade på.

– Jag tänkte inte så mycket på det just då men efteråt undrade man ju om polisen skulle komma, säger Camilla.

”De bara skrattade”

Resten av den stora dagen gick enligt planerna med fotografering och en vacker vigsel i Backens kyrka.

– När vi stod på kyrktrappan efter vigseln var jag tvungen att berätta för gästerna att brudbuketten var stulen. De bara skrattade, säger Camilla.

Är det första gången du stjäl någonting?

– Ja, det är det faktiskt. Och jag hoppas att jag inte ska behöva göra det igen.

Publicerad: