Man misstänks ha skjutits ihjäl – en anhållen

Publicerad 2023-05-31

Polisavspärrning.

En man hittades död med skottskador på Hisingen i Göteborg under morgonen.

En 18-årig man har gripits och kommer delges misstanke om mord.

Ett vapen har även tagits i beslag.

Klockan sex på onsdagsmorgonen hittades en man död på Hisingen i Göteborg. Enligt polisen var det en förbipasserande som hade hittat honom och sedan larmat själv.

– Det är utomhus och den personen som hittar den avlidna personen larmar polis och omständigheter gör att det finns anledning att misstänka att ett brott ligger bakom, säger Jens Andersson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Larmades om skottlossning

Men tidigare under natten hade flera samtal kommit in till polisen om en misstänkt skottlossning i området. När polisen sökte i området hittades bland annat ett vapen som togs i beslag.

Vad för typ av vapen det rör sig om vill polisen inte gå närmare in på.

Däremot hittade polisen ingen person.

I samband med sökandet greps en 18-årig man utomhus som senare anhölls misstänkt för grovt vapenbrott och kommer även att delges misstanke om mord.

Misstänker ni att mannen sköts till döds när larmen om skotten kom in?

– Vi kommer att utreda det och se om det är på det viset. Jag kan inte säga med säkerhet men det ligger nära till hands. Men vi får jobba med utredningen och se vad vi vi får fram, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Vill ha kontakt med personer

Platsen har spärrats av och polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mord. Även tekniker och rättsläkare arbetar med ärendet.

– Nu säkrar vi alla bevis som vi kan få på plats, det är inre spaning och förhör. Vi knackar dörr i ett stort område och vill gärna ha kontakt med personer som har sett eller hört någonting, säger Peter Adlersson.

LÄS VIDARE

En person död och en skadad i skottlossning i Solna

Följ ämnen i artikeln