Utsatta områden drabbas hårdast av pandemin

PODD Var du bor kan avgöra

Publicerad 2021-05-28

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Människor i utsatta områden i Stockholms förorter drabbas hårdare än andra av covid-19 enligt en ny rapport. Förra våren i början av coronapandemin kom första larmet och nu slår forskningen fast att den dystra utvecklingen fortsatt.

Var du bor, hur mycket du tjänar, hur länge du gått i skolan och vad du jobbar med - det är avgörande faktorer för risken att dö eller bli allvarligt sjuk i covid-19. Att just bostadsområde spelar så stor roll sticker ut i rapporten.

Redan förra våren syntes utvecklingen, hur har det kunnat fortsätta? Går det att dra paralleller med minskat vaccinintresse i utsatta områden? Och vad har Stockholm lärt sig på ett år?

Om det pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily.

Gäst: Vicky Bartelink, en av rapportförfattarna och biträdande enhetschef på Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm.

Programledare: Amanda Hemberg Lind.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Jenny Ågren och Amanda Hemberg Lind.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily