Döms för våldtäkter och djurövergrepp

TT

Uppdaterad 2021-03-02 | Publicerad 2021-03-01

En man döms av Borås tingsrätt till flera års fängelse för att ha våldtagit kvinnor och utsatt djur för övergrepp. Arkivbild.

En man i Borås döms till fem och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit flera kvinnor och utsatt djur för övergrepp, rapporterar Borås Tidning.

Mannen döms för tre våldtäkter, tre fall av kränkande fotografering och tre djurskyddsbrott. Han frias från anklagelser om vapenbrott och en fjärde våldtäkt.

Brottsoffren har vittnat mot mannen och beskrivit honom som sadistisk, då de försatts i värnlösa situationer och bland annat blivit kvävda. Han har nekat till brott och sagt att allt skedde med samtycke. Mannen fick kontakt med kvinnorna genom en hemsida för BDSM-intresserade, skriver BT.

Mannen har arrangerat så att kvinnorna begått sexuella övergrepp mot hundar. Han har därtill filmat sexuell aktivitet utan att ta hänsyn till om det finns samtycke.

Kvinnorna som blev våldtagna döms samtidigt till dagsböter för brott mot djurskyddslagen, för det de utsatt hundarna för.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln