Vita huset genomför nu smittspårning

Uppdaterad 2020-10-03 | Publicerad 2020-10-02

Donald Trump har testat positivt för covid-19.

Vita huset genomför därför en smittspårning.

Presidentens senaste vecka har varit hektisk – och kartläggs nu.

President Donald Trump har den senaste veckan varit upptagen med väldigt många åtaganden.

Det är därför en gigantisk uppgift att kartlägga alla personer han kommit i kontakt med.

Trots det genomför Vita huset just nu smittspårning och går igenom de personer presidenten träffat och vilka platser han besökt.

Nominerade domare

I lördags träffade presidenten domare Amy Coney Barrett och nominerade henne till Högsta domstolen. I samband med detta hölls en samling utanför Vita huset. På mötet deltog Barrets make och familj samt flera senatorer och massmedia.

Efter mötet reste presidenten till Harrisburg i Pennsylvania där han höll ett valmöte för flera av sina väljare och anhängare. Många i folksamlingen bar inte munskydd.

Dagen därpå, söndagen den 27 september, höll presidenten en presskonferens i Vita huset. På eftermiddagen reste han till sin golfbana i Sterling, Virginia och spelade golf.

USA:s president Donald Trump.

Debatt mot Joe Biden

På måndagen hade presidenten ett möte med representanter från företaget Lordstown motors. Flera kongressledamöter deltog också på mötet.

Senare höll han, tillsammans md vicepresident Mike Pence, en presskonferens om coronaviruset.

Sedan var det dags för debatten med Joe Biden. Under tisdagen flög presidenten och alla hans vuxna barn och deras familjer till Cleveland, Ohio. Melania följde också med.

Senare under kvällen debatterade Trump mot Joe Biden i 90 minuter.

Dagen därpå, onsdagen den 30 september, reser Donald Trump till Minnesota. På programmet står ett välgörenhetsarrangemang i Minneapolis och senare ett kampanjmöte i Duluth.

Hope Hicks är med på resan och känner sig dålig på vägen tillbaka. Hon blir därför isolerad ombord på presidentens flygplan Air Force One.

Dagen därpå testar Hicks positivt för covid-19.

Lämnade besked fredag morgon

Under torsdagen reser Donald Trump till Bedminster i New Jersey och deltar på ytterligare ett privat välgörenhetsarrangemang.

Presidenten återvänder senare till Vita huset. I en kvällsintervju med Fox News berättar han att han själv och Melania återigen ska testas för covid-19.

Testet visar att både presidenten och hans hustru har smittats.

PODD Då kan ett vaccin vara redo

Aftonbladet Daily pratar med samordnaren Richard Bergström.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen