Snabbmatsreklam förbjuds i Londons tunnelbana

Publicerad 2019-02-26

Sadiq Khan, borgmästare i London, vill komma tillrätta med barnfetman i staden.

Nu är det slut med snabbmatsreklam i Londons kollektivtrafik.

Under måndagen inleddes arbetet med att ta bort reklamaffischerna.

Det var i maj förra året som Londons borgmästare, Sadiq Khan, sa att det fanns planer på att förbjuda snabbmatsreklam i kollektivtrafiken. Under måndagen rapporterade BBC att man startat arbetet med att ta bort reklam för skräpmat.

Borgmästaren sa att anledningen till att snabbmatsreklamen förbjuds är för att han vill minska fetman som finns bland stadens barn och unga. Han kallar fetman för en ”tickande bomb”.

Borgmästarens talesperson säger till BBC att man är säker på dessa förändringar kommer minska barns exponering för snabbmatsreklam. Det kommer också få Londonborna att göra hälsosammare matval både för dem själva och deras familjer.

The Advertising Association, handelsorganisationen som representerar hela reklamindustrin i Storbritannien vd, Stephen Woodford, menar förbudet mot skräpmatsreklam kan påverka priserna för Londons kollektivtrafik.

– Storbritannien har redan de hårdaste lagarna kring snabbmatsreklam i världen. Det här innebär en inkomstförlust som kan komma att påverka priserna, säger han till BBC.