Vännen Daniella: ”Den misstänkte var hos Emilia på natten”

Uppdaterad 2019-12-16 | Publicerad 2019-12-15

20-åriga Emilia hittades mördad i Vramsån den 3 december. Kort efter greps hennes barndomsvän misstänkt för mord.

Enligt en sms-konversation som Aftonbladet tagit del av träffade Emilia barndomsvännen natten innan hon försvann.

– Jag har lämnat över informationen till polisen, säger Daniella, Emilias vän.

Den 3 december hittades 20-åriga Emilia död i Vramsån i Skånska Tollarp. Hon hade då varit försvunnen i 10 dagar.

Emilias kropp var svårt skadad och polisen fattade genast misstanke om mord. En man i 20-års åldern – som är Emilias barndomsvän – anhölls i sin frånvaro.

Han greps den 4 december och häktades på sannolika skäl misstänkt för mord.

Enligt uppgifter till Aftonbladet träffade Emilia den misstänkte mannen natten innan hon försvann.

Vädjade på Facebook

Emilias nära vän, Daniella, blev mycket orolig när hon insåg att Emilia var försvunnen. I ett inlägg på Facebook vädjade hon till folk att höra av sig om de visste mer om försvinnandet.

Daniella fick då ta del av meddelanden som skickades mellan Emilia och en annan person, på morgonen innan hon försvann. Enligt sms:en var barndomsvännen hos Emilia under natten.

– Enligt sms:en stannade han till strax efter 10, säger Daniella.

Daniella konfronterade den nu häktade barndomsvännen med uppgifterna. Då ska han ha bekräftat att han var hos Emilia den natten, men hävdat att han gick hem ”när det fortfarande var relativt mörkt ute”.

– I sms:en jag har fått så skriver Emilia att barndomsvännen fortfarande är hos henne klockan 10.28. Så det verkar ju inte stämma, säger Daniella.

11.16 kommer det sista sms:et från Emilias telefon. Sedan är den avstängd.

Skickade info till polisen

Enligt Daniella kontaktar hon polisen redan den 23 november och uppger att hon har information om vilka som hade varit hos Emilia natten innan hon försvinner. Sedan hör hon inget på flera dagar. Först den 2 december blir hon kallad till förhör.

Daniella är frustrerad och menar att polisen borde ha agerat tidigare.

– De kontaktade inte mannen som hade varit hos Emilia på natten. Om de hade gjort det så hade de vetat direkt att barndomsvännen var med henne på förmiddagen innan hon försvann.

Hon menar att polisen hade kunnat gripa barndomsvännen tidigare och kanske hade haft ett bättre utredningsläge om de agerat snabbare på hennes information.

– Det gick tio dagar innan Emilia hittades. På den tiden har den eller de som gjorde det kunnat röja bort vilka bevis som helst.

Daniella saknar sin bästa vän och kan inte förstå hur någon kunde vilja henne så illa.

– Ena stunden är jag helt förstörd och gråter. Andra stunder på dagen så är känner jag mig helt tom och tror inte att det är sant. Jag tänker att hon lever fortfarande.

Polisen kan varken bekräfta eller dementera Daniella uppgifter och om vill inte heller säga när hon gav polisen informationen.

– Det kan vi inte kommentera för det är en del av förundersökningen, säger Robert Loeffel, presstalesperson polisregion nordöstra Skåne.

Aftonbladet har sökt åklagare och den misstänkte mannens advokat för en kommentar.