Klimatmöten stoppas av virus

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
FN:s klimatchef Patricia Espinosa sätter stopp för klimatsekretariatets möten fram till maj, på grund av det nya coronaviruset. Arkivbild.
Foto: Bebeto Matthews/TT
FN:s klimatchef Patricia Espinosa sätter stopp för klimatsekretariatets möten fram till maj, på grund av det nya coronaviruset. Arkivbild.

FN:s klimatsekretariat UNFCCC ställer in alla möten fram till den 1 maj. "Denna exceptionella åtgärd syftar till att begränsa spridningen av covid-19 och skydda deltagarna UNFCCC:s möten i Bonn och på andra platser", meddelar FN:s klimatchef Patricia Espinosa på klimatsekretariatets hemsida.

Dessutom handlar åtgärden om att undvika problem som uppstår då antalet deltagare inte är tillräckligt stort för att fatta beslut. Det har redan blivit märkbart, då många deltagare den senaste tiden har avbokat i sista minuten, förklarar Patricia Espinosa.

Än så länge är det oklart om FN:s stora klimattoppmöte COP26 kan äga rum som planerat i Glasgow 9–19 november, och hur det påverkas av att många förberedande möten inte blir av. Det mötet beskrivs som synnerligen viktigt för att nå Parisavtalets mål om att begränsa den globala uppvärmningen, eftersom det nu krävs att alla länder skärper sina nationella klimatåtaganden.

PODD Coronaviruset är en pandemi – vad händer nu?

I dagens avsnitt pratar vi om hur coronaviruset blivit en pandemi och hur länge det kan pågå. Gäst är Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

LÄS VIDARE

Publicerad: