Nya turkiska dödsfall i offensiven ”Vårsköld”

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Turkiet-stödda styrkor tar hand om sina sårade i Sarmin i nordvästra Syrien. Bild från den gångna helgen.
Foto: AP
Turkiet-stödda styrkor tar hand om sina sårade i Sarmin i nordvästra Syrien. Bild från den gångna helgen.

NYHETER

Ytterligare två turkiska soldater har dödats i Syrien. Men president Recep Tayyip Erdogan hoppas på ett eldupphör kanske redan senare i veckan.

Enligt Turkiets försvarsdepartement kom de senaste dödsfallen i en attack utförd av syriska regimstyrkor i provinsen Idlib.

Turkiet räknar därmed till ett 60-tal stupade soldater i Syrien sedan konflikten med syriska styrkor, som har storskaligt ryskt militärt stöd, blossade upp i februari.

Rysslands och Turkiets presidenter Vladimir Putin och Recep Tayyip Erdogan ska träffas under torsdagen i hopp om att gjuta olja på vågorna.

Erdogan har i form av offensiven "Vårsköld" förklarat krig mot den syriska regimen. Samtidigt har tonen mot det mäktigare Ryssland varit försonlig. Ankara vill hejda flyktingströmmen mot landets gräns, och förväntar sig att Moskva trycker på Damaskus för att stoppa striderna, sade försvarsminister Hulusi Akar i söndags.

I samtal med medier vid avfärden till mötet i Rysslands huvudstad låter också Erdogan positiv. Förväntningen är att samtalen i Moskva leder till att "ett eldupphör snabbt kan upprättas", säger han enligt turkiska medier.

Publicerad:

LÄS VIDARE