Fyra misstänkta efter misshandel i Malmö

Publicerad 2020-08-11

En 25-årig man som utsatts för trubbigt våld fick föras till sjukhus på måndagskvällen.

Flera män som misstänks ha attackerat honom med tillhyggen greps strax därefter.

Polisen har förhört två av de totalt fyra männen som misstänks ha misshandlat 25-åringen vid 22-tiden på Kronetorpsgatan i Malmö.

– Två personer har frigivits under morgonen, men de är fortsatt misstänkta. De andra två har legat inne för tillnyktring, så det är möjligt att det pågår förhör med dem nu, säger Nils Norlin, polisens presstalesperson, vid 10-tiden på tisdagen.

”Utsatt för trubbigt våld”

Gärningsmännen som är mellan 20 och 28 år gamla misstänks för att gemensamt och i samförstånd ha slagit mannen med någon form av tillhygge. Exakt vad det rör sig om för tillhygge vill dock inte polisen gå in på i nuläget.

– Det är uppgifter som vi behöver kontrollera och skydda under utredningen. Det kan vara så att man söker ett föremål och vill ta det i beslag. Men målsägande har utsatts för trubbigt våld, så mycket kan vi säga. Så troligtvis rör det sig inte om någon kniv eller något vasst föremål, säger Norlin.

Han uppger att målsägande fick föras till sjukhus för kontroll, vilket enligt honom borde antyda att 25-åringen inte ska vara så allvarligt skadad.

Polisens presstalesperson kan inte gå svara på om målsägande och de misstänkta känner varandra sedan tidigare.

– Det vågar jag inte gå in på just nu, utan vi får se vad förhören ger med målsägande och de misstänkta.

Följ ämnen i artikeln