Ännu ett fall av återinfektion av corona

Läkare i Argentina: Jag trodde jag var immun

Publicerad 2020-08-25

Ännu ett fall där en person har återinfekterats av covid-19 har bekräftats, rapporterar argentinska medier.

Läkaren Alejandra Müller, 34, fick milda symtom i mars, men blev betydligt mer sjuk i juli.

– Jag trodde att jag var immun, säger hon till tidningen La Nacion.

Under måndagen kom uppgifterna om att forskare för första gången kunnat bekräfta att en 33-årig Hongkongbo fått covid-19 två gånger.

Den argentinska tidningen La Nacion skriver nu om ytterligare ett fall där man bekräftat att en person fått viruset två gånger, med fyra månaders mellanrum.

Första gången, i mars, fick läkaren Alejandra Müller, 34, i staden Helvecia i Santa Fe-provinsen, milda symtom. Hon testades och covid-19 bekräftades.

Läkaren Alejandra Müller, 34.

Tillbaka på jobbet

– Efter första gången var jag tillbaka på jobbet efter två veckor, efter att bara ha haft ont i bröstet, känningar i halsen och lite feber, säger hon till tidningen.

Hon testades två gånger och båda svaren visade negativt, hon bedömdes därför vara frisk från infektionen.

Den andra gången hon fick viruset, i juli, blev hon betydligt sjukare. Då fick hon lunginflammation och blev inlagd på sjukhus i fem dagar.

– Andra gången var infektionen helt annorlunda. Jag fick alla symtom, förutom att smaksinnet var kvar. Luktsinnet försvann också, säger hon.

Även då testades hon och covid-19 kunde bekräftas.

Covid-tester på ett labb i Buenos Aires, Argentina.

Ska analyseras

Alejandra Müller tester från både i mars och i juli har nu skickats till huvudstaden Buenos Aires för analys.

Regeringens coronavirusexpert, infektionsläkaren Eduardo López, säger till tidningen att det kan vara så att Alejandra Müller inte utvecklade antikroppar under den första infektionen, eftersom symtomen då var så pass milda, skriver The Guardian.

En annan teori som lyfts fram i La Nacion är att hon kan ha en immunitetsstörning, som innebär att kroppen inte skapar antikroppar mot viruset.