Kräkkaos i semesterparadiset: ”Folk spyr i poolen”

Publicerad 2022-08-26

Vinterkräksjukan sprids just nu på den grekiska semesterön Korfu.

I kompisgänget på fem blev alla sjuka och två fick åka till sjukhus för dropp.

– Vi hör när folk spyr i rummen på nätterna, vi hör när folk spyr i korridoren utanför och poolen på hotellet har de stängt av. Vår semester är förstörd, säger 23-åriga Fanny Persson.

Alla fem har äntligen blivit friska men på söndag åker de hem. Vännerna konstaterar att semestern förvandlades till en mardröm när först en i gänget började må illa och sedan smittade de andra.

De kände inte till att ett virus cirkulerade runt på ön, vilket de tycker att researrangören Tui borde informerat dem om.

– Varken innan eller efter har Tui gett någon information, och de bara fortsätter skicka folk ner hit, säger kompisen Emilia Johansson.

Tui:s kommunikationschef Adam Györki säger att man är medveten om att viruset fått fäste på ön, men att man tills vidare inte tagit till några konkreta åtgärder.

– Det är som med alla virus, god handhygien är rådet. Det kan bli så att vi kommer informera om det blir större spridning. Vi följer utvecklingen noggrant, säger Adam Györki.

”Sprids på hela ön”

Kompisgänget trodde först att de drabbats av matförgiftning, men efter att ha pratat med receptionen på hotellet fick de veta att noroviruset har spridits hela augusti.

– De påstår att viruset sprids på hela ön, säger Emilia Johansson.

Fanny Persson är besviken på att hotellet inte tagit till striktare åtgärder för att hindra smittspridningen.

– De satte upp en lapp i receptionen och sade att viruset finns, men i matsalen står folk fortfarande och trängs huller om buller med varann, säger Fanny Persson.

Gänget åker hem till Sverige på söndag, men trots att de alla är friska nu har de svårt att njuta av semestern.

Enligt 1177 kan man få ett kortvarigt skydd efter att man varit sjuk, men man blir inte immun och kan därmed drabbas av noroviruset flera gånger under samma säsong.

– Vi vill verkligen inte bli smittade igen, säger Fanny Persson.

Följ ämnen i artikeln