Dömd sexbrottsling häktas för nya övergrepp

Publicerad 2022-07-21

Den ökände pedofilen är sedan tidigare dömd för flera brott – bland annat ska han ha försökt dra in barn i sin bil.

Nu har han åkt fast igen.

35-åringen misstänks ännu en gång för flera sexualbrott.

Mannen från Västsverige, som är i 35-årsåldern, dömdes år 2020 till ett fängelsestraff för flera sexualbrott mot barn.

I tingsrätten dömdes mannen till sex års fängelse men i hovrätten ändrades påföljden till tre år och sex månaders fängelse där han dömdes för försök till människorov, våldtäktsförsök samt ytterligare sexualbrott.

Han blev villkorligt frigiven i december 2021, men slog till igen.

I juli häktades han misstänkt för flera misstänkta sexualbrott. Han greps i samband med en trafikolycka.

Det handlar bland annat om flera sexualbrott mot barn som har nu har häktats för, bland annat utnyttjande av barn för sexuell posering och olaga hot.

”Gott bevisläge”

Kammaråklagare Madelene Ekestolpe leder utredningen.

– Bevisläget är gott och den misstänkte har i dagsläget erkänt de här gärningarna så min bedömning är att åtal kommer att väckas, säger Madelene Ekestolpe.

Bevisningen ligger bland annat i sociala medier.

– Man har kunnat knyta honom till brotten via Snapchat. Många av brotten har begåtts via Snapchat och det är där vi har kunnat säkra bevisning och kunnat koppla det till honom, säger Madelene Ekestolpe.

I dokumentation som Aftonbladet har tagit del av framgår det att han varit aktuell i brottsutredningar och dömts tidigare.

För några år sedan dömdes mannen för att bland annat ha försökt dra in ett barn i sin bil.

”Det är även bevisat att NN därefter tog tag i och med kraft drog in XX i sin bil, höll fast henne och samtidigt försökte dra av hennes byxor. ”

Spårade ex-flickvän via gps

”NN döms för försök till människorov, försök till våldtäkt, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering vid tre tillfällen, utnyttjande av barn för sexuell posering, försök till köp av sexuell handling av barn vid två tillfällen samt sexuellt ofredande vid tre tillfällen”, står det i en hovrättsdom.

Mannen har tidigare dömts för olaga förföljelse efter att ha förföljt sitt ex genom att lägga en gps i hennes bil. Ur ett domslut står det att mannen blev svartsjuk när de hade separerat. Då installerade han en gps-sändare i hennes bil.

I handlingarna framgår det att kvinnan tyckte det var ”väldigt obehagligt att hon fått en gps monterad på sin bil” och att hon efter det blev mer vaksam.

Mannen hade också dykt upp på ställen hon befann sig på med bilen, framgår det i en tidigare utredning.

Aftonbladet har sökt den misstänkte mannens försvarare.

ANNONS

LÄS VIDARE

Följ ämnen i artikeln